Στον... ψυχίατρο στέλνει τον Τόνι Μπλερ ο δήμαρχος του Λονδίνου, Μπόρις Τζόνσον.

Ο αθυρόστομος Τζόνσον έσπευσε να χαρακτηρίσει τον πρώην πρωθυπουργό της Βρετανίας «ανισόρροπο» και «τρελό» σχολιάζοντας τις πρόσφατες δηλώσεις του σχετικά με τις εξελίξεις στο Ιράκ.

Ο πρώην ένοικος της Ντάουνινγκ Στριτ είχε δηλώσει τις προηγούμενες ημέρες σε βρετανικά ΜΜΕ, ότι για τα όσα συμβαίνουν αυτή τη στιγμή στο Ιράκ, δεν ευθύνονται οι στρατιωτικές επεμβάσεις των δυτικών αλλά οι θρησκευτικές ομάδες στην περιοχή της Μέσης Ανατολής που επιδίδονται τα τελευταία χρόνια σ΄έναν αγώνα εξουσίας. 

Όταν ενημερώθηκε για τις δηλώσεις του Μπλερ, ο Μπόρις Τζόνσον άστραψε και βρόντηξε: «Έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο Τόνι Μπλερ έχει τελικά τρελαθεί, χρειάζεται ψυχιατρική βοήθεια», έγραψε, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος του Λονδίνου, σε άρθρο του στην βρετανική εφημερίδα «Telegraph». 

Ο Τζόνσον εξαπολύει πυρά κατά του πρώην πρωθυπουργού της Βρετανίας για τα επιχειρήματα που χρησιμοποιεί στην «ανισόρροπη», όπως τη χαρακτηρίζει, ανάλυσή του, στην οποία, μεταξύ άλλων, επιρρίπτει ευθύνες στη Συρία και την ιρακινή κυβέρνηση για την επέλαση των σουνιτών τζιχαντιστών στο Ιράκ. 

Ο Μπλερ, μάλιστα, υποστήριξε ότι η Βαγδάτη θα έπρεπε να ευχαριστεί τη Βρετανία για την εισβολή στη χώρα το 2003 και όχι να την κατηγορεί. «Αρνείται να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα. Χρησιμοποιεί εξόφθαλμα ψεύτικους ισχυρισμούς», υπογραμμίζει ο Τζόνσον.

protothema.gr