Ο απολογισμός των συγκρούσεων μεταξύ των διαδηλωτών με την αστυνομία στο Πακιστάν μετρά ήδη οκτώ νεκρούς. Ειδικότερα, οι συγκρούσεις ξέσπασαν την Τρίτη στην πόλη Λαχώρη, όταν η αστυνομία προσπάθησε να μετακινήσει οδοφράγματα έξω από το σπίτι του Ταχιρούλ Καντρί, κληρικού ο οποίος αντιστρατεύεται τους Ταλιμπάν. 
Τα φράγματα είχαν τοποθετήσει υποστηρικτές του ώστε να τον προστατέψουν από επιθέσεις.

Ο κ. Καντρί, ο οποίος μέχρι το 2013 διέμενε στον Καναδά, είναι αρχηγός ενός πολιτικού κόμματος στο Πακιστάν, καθώς και ενός ισλαμικού φιλανθρωπικού οργανισμού.

Όταν επέστρεψε στο Πακιστάν ηγήθηκε μαζικών αντικυβερνητικών διαδηλώσεων, οι οποίες ζητούσαν τη διάλυση της κυβέρνησης και τη δημιουργία μεταβατικής, αποτελούμενης από τεχνοκράτες.
Όμως, οι δηλώσεις του περί συμμετοχής του στρατού στη σύσταση της μεταβατικής κυβέρνησης και ανάληψης του ελέγχου από το στρατό δημιούργησαν υποψίες ότι λειτουργεί ως εντολοδόχος του στρατού. Η αστυνομία επιχείρησε να μετακινήσει τα φράγματα και όταν οι ακτιβιστές αντιστάθηκαν τους ξυλοκόπησαν με γκλομπ και έριξαν εναντίον τους δακρυγόνα.

Οι διαδηλωτές ανταπάντησαν και τότε η αστυνομία άνοιξε πυρ, όπως καταγγέλλει ο εκπρόσωπος του φιλανθρωπικού οργανισμού του Κάντρι.
Ανάμεσα στους νεκρούς είναι δύο γυναίκες και ένας αστυνομικός, ενώ τραυματίστηκαν 73 ακτιβιστές. Ο τοπικός υπουργός Δικαιοσύνης, ωστόσο, κατήγγειλε ότι οι ακτιβιστές άνοιξαν πυρ εναντίον της αστυνομίας από ταράτσες παρακείμενων σπιτιών, όταν εκείνη έφθασε στο σημείο για να μετακινήσει τα φράγματα.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook