Εγκληματική οργάνωση που εισήγαγε από την Αλβανία μεγάλες ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης εξαρθρώθηκε, με τη σύλληψη πέντε μελών της.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η οργάνωση προωθούσε τα ναρκωτικά σε άλλες χώρες της Ευρώπης, χρησιμοποιώντας την Ελλάδα ως ενδιάμεσο διαμετακομιστικό κέντρο. Κατά την αστυνομική επιχείρηση, κατασχέθηκαν πάνω από 107 κιλά ακατέργαστης κάνναβης.
Οι συλλήψεις έγιναν σε ταυτόχρονες αστυνομικές επιχειρήσεις σε Αττική και Λάρισα. Τρεις από τους συλληφθέντες είναι Έλληνες (μία 57χρονη γυναίκα και δύο άντρες, ηλικίας 65 και 41 ετών), ενώ συνελήφθησαν και δύο αλλοδαπές, η μία από την Ουκρανία και η άλλη από τη Ρουμανία.
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, καθώς και της εισαγωγής και διακίνησης ναρκωτικών.
Ένα από τα αρχηγικά μέλη της οργάνωσης κρατείται στο Κατάστημα Κράτησης Πατρών, και είχε συλληφθεί στις 13-3-2014 στα Εξαμίλια Κορινθίας, μαζί με άλλα τέσσερα άτομα, για εισαγωγή και διακίνηση 458 κιλών ακατέργαστης κάνναβης.
Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

newsit.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook