Στην τελική ευθεία πριν το Matala Festival 2014, βρίσκεται ο Δήμος Φαιστού, που διευθετεί τις τελευταίες λεπτομέρειες. Στο πλαίσιο της καλύτερης δυνατής και ασφαλής οργάνωσης του Φεστιβάλ, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου Φαιστού, παρουσία του Αντιδημάρχου Φαιστού κ. Νικολιδάκη Γρηγόρη, αλλά και των επικεφαλής των Σωμάτων Ασφαλείας, της Αστυνομίας και του Λιμενικού.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν παράλληλα εκπρόσωποι του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, υπηρεσιακοί του Δήμου Φαιστού, καθώς και εκπρόσωπος από την ΔΕΗ.

Στόχος της σύσκεψης, ήταν ο έλεγχος του σχεδιασμού σε θέματα ασφαλείας που έχει ήδη υλοποιηθεί, αλλά και της καλύτερης δυνατής εξυπηρέτησης των πολιτών που προβλέπεται να κατακλύσουν τα Μάταλα το επόμενο τριήμερο. 

Αξίζει να τονιστεί, πως έπειτα από τις τρείς προηγούμενες επιτυχημένες διοργανώσεις, στην εφετινή έχει γίνει ακόμα καλύτερος συντονισμός σε θέματα ασφάλειας και εξυπηρέτησης, καθώς πολλοί είναι εκείνοι που έχουν δηλώσει ότι επιθυμούν να συμμετέχουν εθελοντικά, προσφέροντας υπηρεσίες, στην μεγαλύτερη γιορτή του καλοκαιριού για ολόκληρη την περιοχή.