Ελεύθερη με εγγυοδοσία 70.000 ευρώ αφέθηκε πριν από λίγο η συμβολαιογράφος Κατερίνα Πελέκη- Βουλγαράκη, μετά τη μαραθώνια απολογία της στην εφέτη- ανακρίτρια Ειρήνη Καλού για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου.

Το ποσό της εγγύησης, που ορίστηκε από την ανακρίτρια με τη σύμφωνα γνώμη της εισαγγελέως, έχει τη δυνατότητα η κα Πελέκη να καλύψει με υποθήκη σε ένα ακίνητο. Η κα Πελέκη δέχθηκε βροχή ερωτήσεων για την εμπλοκή της στις «ιερές ανταλλαγές» των ακινήτων μεταξύ του ελληνικού Δημοσίου και της Μονής Βατοπεδίου, αφού ως συμβολαιογράφος συνέταξε πολλά απ’ τα επίμαχα συμβόλαια.

Στο πολυσέλιδο απολογητικό της υπόμνημα, το οποίο περιλαμβάνει περισσότερες από 150 σελίδες, δίνει τη δική της εκδοχή, ενώ αρνείται ότι η ίδια ωφελήθηκε οικονομικά από τον χειρισμό αυτών των συμβολαίων.

Οι κατηγορίες που βαρύνουν τη σύζυγο του πρώην υπουργού της Ν.Δ. Γ.Βουλγαράκη αφορούν σε συνέργεια σε απιστία, ψευδείς βεβαιώσεις και παράβαση του νόμου περί αρχαιοτήτων». Σαφείς αιχμές εις βάρος του πρώην πρωθυπουργού είχε αφήσει η κα Πελέκη στην κατάθεση που είχε δώσει στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, όταν ερευνούσε την υπόθεση. Η κα Πελέκη είχε μιλήσει για κεντρική πολιτική απόφαση που ελήφθη με ευθύνη του πρώην πρωθυπουργού που μεταβιβάστηκε στους υπουργούς απ’ τους καθ’ ύλην αρμόδιους.

«Εγώ ξέρω ότι οι άνδρες φοράνε παντελόνια και αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους, όπως τις αναλαμβάνω εγώ που δεν φοράω» είχε αναφέρει χαρακτηριστικά, υποστηρίζοντας πως η ίδια δεν έχει βγάλει ούτε ένα ευρώ απ’ αυτή την υπόθεση. Αποδίδει, μάλιστα, την εμπλοκή της στο γεγονός ότι είναι η σύζυγος του Γ. Βουλγαράκη, κάνοντας λόγο για πολιτική δίωξη.

Σύντομα, αναμένεται να κληθούν, πάντως, απ’ την εφέτη ανακρίτρια σε απολογία και οι δικηγόροι Δημήτρης και Διονύση Πελέκης, αδελφός και πατέρας της αντίστοιχα, που είχαν εμπλακεί στην υπόθεση.

zougla.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook