Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί συνδικαλιστές, μέλη ΔΣ πρωτοβάθμιων σωματείων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, καθώς και δεκάδες συνταξιούχοι, εργαζόμενοι και άνεργοι στην Περιφέρεια Κρήτης και στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση για τα ζητήματα της Ασφάλισης. 
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση \”Σε συνάντηση που είχαν με τον αντιπεριφερειάρχη Ε. Κουκιαδάκη, τόνισαν ότι η νέα αντιασφαλιστική επίθεση, έχει στόχο τις συντάξεις, την Ασφάλιση, την Υγεία – την περίθαλψη, την προστασία από εργατικό ατύχημα. Από τον Ιούλη έρχεται νέα μείωση στις επικουρικές συντάξεις. Ετοιμάζουν την πλήρη κατάργηση τους. Από τον Γενάρη έρχεται νέο χτύπημα στις κύριες συντάξεις. Ταυτόχρονα κυβέρνηση και εργοδοσία ετοιμάζουν γενική επίθεση στα επιδόματα ανεργίας, στέγης – κατοικίας, στις συντάξεις και στα επιδόματα αναπηρίας.
Επισήμαναν ότι η προστασία της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης και των ασφαλιστικών δικαιωμάτων πρέπει να ενταχθεί στην οργάνωση της αντεπίθεσης για ενιαίο υποχρεωτικό αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν καθολικό σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης. Έχουμε καθήκον και υποχρέωση απέναντι στις ζωές μας, στο μέλλον των παιδιών μας αλλά και για τις ζωές των παππούδων μας, να αντισταθούμε στην εξαθλίωση. Δεν θα επιτρέψουμε σε κυβέρνηση και κεφάλαιο να διαλύσουν και την κοινωνική ασφάλιση.
Η απάντηση που πήραν από τον αντιπεριφερείαρχη ήταν ότι τα αιτήματα είναι δίκαια- κατά τη γνώμη του- και ότι θα τα μεταφέρει στο περιφερειακό συμβούλιο για συζήτηση, αν φυσικά συμφωνήσουν όλοι να συζητηθούν. 
Έπειτα οι συγκεντρωμένοι κατευθύνθηκαν στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση με σκοπό να συναντηθούν με τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης. Αντί αυτού, συναντήθηκαν με τον Γ. Γραμματέα Δασών ο οποίος αναπληρώνει τον Γ. Γραμματέα που παραιτήθηκε και εκείνος απλά δεσμεύτηκε ότι θα μεταφέρει τα αιτήματα στην κυβέρνηση. 
Κανένας εφησυχασμός! Να σημάνει συναγερμός σε όλους τους χώρους δουλειάς για τα ζητήματα του Ασφαλιστικού. Να είναι μαζικό το πανελλαδικό συλλαλητήριο που διοργανώνουν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Ομοσπονδίες την Πέμπτη 19 Ιουνίου στα Προπύλαια, στην Αθήνα στις 6μμ και συμμετέχουν εκατοντάδες σωματεία. Από το Ηράκλειο ήδη αποφάσεις συμμετοχής στο συλλαλητήριο έχουν πάρει η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ηρακλείου , οι Συνταξιούχοι του ΟΑΕΕ, το Τοπικό Παράρτημα Κρήτης του Συλλόγου Εκτάκτων Αρχαιολόγων (πανελλαδικό ΣΕΚΑ), ενώ στηρίζουν η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και το Συνδικάτο Οικοδόμων\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook