Ο Παγκρήτιος Όμιλος Διάσχισης & Εξερεύνησης Φαραγγιών (Π.Ο.Ε.Φ.- www.canyon.gr) διοργανώνει την Κυριακή 22 Ιουνίου μονοήμερη πεζοπορική διάσχιση του φαραγγιού της Σαρακίνας.

Το φαράγγι της Σαρακίνας βρίσκεται στα νότια του Νομού Λασιθίου, 17 περίπου χιλιόμετρα μετά την Ιεράπετρα και ξεκινάει μετά το χωριό των Μύθων. Το μήκος του είναι 1.5 χιλιόμετρο περίπου και ο χρόνος που χρειάζεται για να το διασχίσεις δεν ξεπερνά τη 1,5- 2,5 ώρες περίπου. Το πλάτος του κυμαίνεται από τα 3 μέχρι και τα 10 μέτρα και τα τοιχώματά του φτάνουν τα 150 μ. ύψος.

Στο φαράγγι ρέει ο ποταμός Κρυοπόταμος, όλο το χρόνο. Το φαράγγι έχει νερό αύτη την εποχή και είναι πλούσιο σε βλάστηση. Οι ντόπιοι το ονομάζουν και φαράγγι του Σαραντάπηχου. Κατά το μύθο ο Σαραντάπηχος (γίγαντας , γιός του Δία) περνώντας από το βουνό έσκυψε για να πιει νερό από το ποτάμι. Η μακριά του γενειάδα έσχιζε το βουνό στα δύο και δημιουργήθηκε το φαράγγι.
Φορέστε μαγιό, κατάλληλα παπούτσια για πεζοπορία και φροντίστε για τροφή και νερό. Καλό θα ήταν να έχετε ένα δεύτερο ζευγάρι παπούτσια, κάλτσες και ρούχα σε περίπτωση που βραχείτε. Μετά το φαράγγι θα γίνει στάση σε κοντινή παραλία για μπάνιο και καφέ.

Αναχώρηση από το Ηράκλειο στις 8:00 (Αστόρια) το πρωί της Κυριακής.
Επιστροφή στο Ηράκλειο περίπου 19:00 το απόγευμα.
Το κόστος συμμετοχής κατ’ άτομο είναι 15€.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook