Η συλλογικότητα Terra Verde, συνδιοργανώνει και συμμετέχει στο 9ο Αντιρατσιστικο Φεστιβάλ Κοινωνικής Αλληλεγγύης των Χανίων, που θα πραγματοποιηθεί στις  28 και 29 Ιουνίου, στο Πάρκο Ειρήνης και φιλίας των Λαών.

Όπως αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση:

Η ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου αποτελεί, μια γωνιά του πλανήτη με πολύ μεγάλη σημασία και ενδιαφέρον. Εμπορεύματα διακινούνται μέσω της Μεσογείου, οι ισχυροί του πλανήτη επιλεγούν την Μεσόγειο για να δημιουργήσουν ένα χώρο ταφής χημικών οπλικών συστημάτων, οι κυβερνήσεις των «αναπτυγμένων» χωρών πνίγουν μετανάστες στα βάθη της, μαφίες και μεγαλογαιοκτήμονες αφαιρούν και εκμεταλλεύονται εκτάσεις από τους καταπιέζοντας τους παραγωγούς, και τέλος, επειδή Μεσόγειος δεν είναι μόνο η Ευρώπη, αλλά και η Βόρεια Αφρική και κομμάτι της Ασίας, δικτάτορες, αφαιρούν ζωές παιδιών και αθώων.

Η Μεσόγειος όμως, είναι και κομμάτι αντίδρασης, και των εξεγέρσεων. Είναι το κομμάτι των Συνεταιρισμών της Κάτω Ιταλίας, είναι οι εξεγέρσεις σε Τουρκία, Λίβανο, Αίγυπτο, Τυνήσια, είναι τα κινήματα καταλήψεων σπιτιών στην Ισπανία, είναι τα αυτοδιαχειριζόμενα εργοστάσια στην Ελλάδα- ΒΙΟ.ΜΕ, είναι οι αμέτρητες κοινωνικές δομές απέναντι στην καταστολή της εξουσίας, είναι το μεγάλο κίνημα ενάντια στα χημικά του πολέμου. Είναι ο σεβασμός στους παραγωγούς σε όλη την Ευρώπη, με την δημιουργία δικτύων αλληλέγγυας οικονομίας.

Αυτή την Μεσόγειο ξέρουμε εμείς, και για αυτή την Μεσόγειο αγωνιζόμαστε. Για αυτό η συλλογικότητα Terra Verde, συνδιοργανώνει και συμμετέχει στο 9ο Αντιρατσιστικο Φεστιβάλ Κοινωνικής Αλληλεγγύης των Χανίων.

Θα είμαστε εκεί 28 και 29 Ιουνίου, στο Πάρκο Ειρήνης και φιλίας των Λαών.

Θα είμαστε εκεί για να θυμίζουμε ότι οι συνεταιρισμοί της Κάτω Ιταλίας κέρδισαν την μαφία και παράγουν προϊόντα, ότι στην Βόρεια Αφρική δεν φοβούνται τους λευκούς γαιοκτήμονες και συνεταιρίζονται να παράγουν τσάι, ότι στην Παλαιστίνη πάρα την τρομοκρατία του Ισραήλ, παράγουν το κούς-κούς, και τέλος, ότι στην Ελλάδα, κόντρα στις ορέξεις των εργοστασιαρχών, οι εργάτες της ΒΙΟ.ΜΕ μας θυμίζουν την έννοια της αλληλεγγύης. Τέλος, θα λειτουργούμε και το καφενείο του Φεστιβάλ με τα προϊόντα των ελεύθερων ιθαγενών του Μεξικού, των Ζαπατίστας.