Η Νάβι Πιλάι είναι γνωστή για τις παρεμβάσεις της σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Γενεύη κάλεσε όλους τους ομοφυλόφιλους ποδοσφαιριστές που βρίσκονται στο Μουντιάλ να δηλώσουν χωρίς φόβο τη διαφορετικότητά τους.

«Ενθαρρύνω τους ποδοσφαιριστές που συμμετέχουν στο Μουντιάλ της Βραζιλίας να δηλώσουν τον σεξουαλικό προσανατολισμό τους χωρίς φόβο. Με αυτό θα βοηθήσουν τους άνδρες και τις γυναίκες ομοφυλόφιλους σε όλο τον κόσμο να γίνουν αποδεκτοί», ανέφερε αρχικά η Νάβί Πιλάι και πρόσθεσε:

«Είναι κρίμα στην εποχή μας οι άνθρωποι να κρύβουν αυτό που πραγματικά είναι. Πρόκειται για παίκτες που αποτελούν πρότυπα για τους φιλάθλους, αν είναι ομοφυλόφιλοι, πρέπει να το δηλώσουν».

Παράλληλα αναφέρθηκε και στα μελανά σημεία του Παγκοσμίου Κυπέλλου, λέγοντας πως: «Κινδυνεύει να γίνει κόμβος των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, συμπεριλαμβανομένης της κατάχρησης του δημοσίου χρήματος, της παιδικής εργασία και της σεξουαλικής εκμετάλλευσης των ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών, με σκοπό την αύξηση του τουρισμού. Στις αθλητικές εκδηλώσεις θα πρέπει να γιορτάζουμε τη χαρά του ανθρώπινου δυναμικού, όχι να δημιουργούμε πόνο και κακοποίηση».

gazzetta.gr