Τον γνωρίσαμε μέσα από τον απόλυτο χορευτικό ύμνο \”Disko Partizani\” και τον συνδέσαμε με ένα ηχητικό χρώμα και μία μοναδική live ατμόσφαιρα που φέρνει το πνεύμα της Balkan στο πιο εξτατικό της σημείο.

Πνευστά, κρουστά, νταούλια και κιθάρες, ο Shantel και η πολυπολιτισμική του 9μελή μπάντα που ακούει στο όνομα Bucovina club Orkestra, έρχονται για να μετατρέψουν την Κυριακή 22 Ιουνίου τα Μάταλα σε σκηνικό που μοιάζει βγαλμένο από ταινία του Εμίρ Κουστουρίτσα.

Ο Shantel ξεκίνησε ως DJ στη Γερμανία με techno beats αλλά παρατηρώντας την τρελή επίδραση που είχαν στο κοινό οι Τσιγγάνικες ορχήστρες με τα χάλκινα των Fanfare Ciocarlia και Boban Markovic, σκέφτηκε ότι με ηλεκτρονικά γυρίσματα, θα μπορούσε να κάνει ένα «χαρμάνι» με Βαλκανικούς Gypsy ρυθμούς στο πρόγραμμά του.

Αποκαλώντας τις νύχτες του ως DJ στην Φρανκφούρτη «Bucovina Club», προσέλκυσε ένα κοινό που διψούσε για παραληρήματα με ανυψωτικά τρομπόνια και καυτές τρομπέτες. Κάποιοι από τους ήχους ήταν τόσο funky από μόνοι τους, που ο Shantel δεν χρειαζόταν να προσθέσει τίποτα.

Τα album του Shantel Bucovina Club , του έφεραν πολλά βραβεία (μαζί με ένα βραβείο του BBC World Music Awards 2006 ), ενώ το remix του για τον Mahala Rai, Mahalageassa, χρησιμοποιήθηκε ως soundtrack στην ταινία Borat.

Έχει γράψει την μουσική της ταινίας «The edge of Heaven» που κέρδισε βραβείο στο Φεστιβάλ Καννών το 2007. Έχει παίξει σε μεγάλα φεστιβάλ και clubs σε όλη την Ευρώπη και συνεχίζει τις περιοδείες του με το νέο και πραγματικά εμπνευσμένο Disko Partizani!

Ο Shantel κουβαλάει και μια προφανή σύγκριση με τον Βοσνιακής καταγωγής Goran Bregovic, όπου και οι δύο, με την βοήθεια της φαντασίας τους, έχουν αλλοιώσει τη Βαλκανική – Gypsy μουσική για να δημιουργήσουν έναν ήχο που θα έχει μεγάλη απήχηση. Το αν ο Shantel θα αντιμετωπίσει την ίδια κριτική με τον Bregovic, ή θα διαπραγματευτεί σοφά αυτό το καλλιτεχνικό ορυχείο, θα το δείξει το μέλλον.

Στις 22 Ιουνίου Κυριακή και ώρα 22:00 το Matala Beach Festival θα ζήσει το πιο ξέφρενο πάρτυ της Ιστορίας και η άμμος θα πάρει φωτιά!!! Φυσικά με δωρεάν είσοδο και κάμπινγκ!

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook