(τελευταία ενημέρωση 07:40)

 Μετά τις 2 τα ξημερώματα απέπλευσαν τελικά τα πλοία από το λμάνι του Ηρακλείου για τον Πειραιά,  και αφού είχε διαλυθεί το πλήθος των συγκεντρωμένων, και τότε ήταν ελεύθερο το \”πεδίο\” για να καταπλεύσουν το «SUPERFAST XII» με 459 επιβάτες καθώς και τα «SPEEDRUNNER» και «MEGA JET».

Το «ΚΡΗΤΗ ΙΙ» απέπλευσε στις 03:00 τα ξημερώματα για το λιμάνι του Πειραιά με 86 επιβάτες, αντί για τις 21.00 χθες το βράδυ, όπως είχε προγραμματιστεί.

Το «ΚΝΩΣΟΣ ΠΑΛΑΣ» απέπλευσε 50 λεπτά αργότερα με προορισμό το λιμάνι του Πειραιά με 762 επιβάτες και το «SUPERFAST XII» στις 04:15, αντί για τις 23.00, χθες το βράδυ, με προορισμό το λιμάνι του Πειραιά με 198 επιβάτες

Νωρίτερα είχε γίνει παρέμβαση από τον δικηγόρο της ΠΑΕ ΟΦΗ κ.Χρήστο Μιχαλόπουλο προς τους συγκεντρωμένους οπαδούς  προκειμένου να αφήσουν τον κατάπλου του πλοίου της Superfast, χωρίς όμως επιτυχία.

Συγκεκριμένα ο κ.Μιχαλόπουλος πρότεινε να υπάρξουν οι όποιες κινητοποιήσεις μετά την έκδοση του σκεπτικού της απόφασης της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής την Πέμπτη, όμως οι οπαδοί της κρητικής ομάδας αποδοκίμασαν έντονα την συγκεκριμένη πρόταση με αποτέλεσμα το πλοίο της Superfast να έχει δέσει στο φρούριο του Κούλε χωρίς φυσικά οι επιβάτες να μπορούν να αποβιβαστούν από αυτό.

Αξίζει να τονιστεί ότι εκπρόσωπος της εταιρείας Superfast ζήτησε από τους οπαδούς να επιτρέψουν τον κατάπλου του πλοίου, όμως η προσπάθειά του έπεσε στη…θάλασσα του λιμανιού.

 
Αργά το βράδυ έβαλαν φωτιά σε δύο κάδους απορριμάτων  οι οπαδοί του ΟΦΗ ενώ παράλληλα δεν επέτρέπαν την επιβίβαση στα πλοία των Μινωικών  και της ΑΝΕΚ, των επιβατών που επιθυμούν να ταξιδέψουν, που εδώ και αρκετή βρίσκονται στο λιμάνι του Ηρακλείου διαμαρτυρόμενοι  για την απόφαση της δευτεροβάθμιας επιτροπής της ΕΠΟ.

Οι  συγκεντρωμένοι οπαδοί είναι περίπου 500 ενώ σε επιφυλακή βρίσκονται και οι άνδρες του Λιμεναρχείου.

Σημειώνεται επίσης οτι  οι συγκεντρωμένοι οπαδοί δεν θα επιτρέψουν ούτε την αποβίβαση των επιβατών του πλοίου που σε λίγες ώρες θα βρίσκεται στο λιμάνι της Σούδας προεχόμενο από τον Πειραιά.Σημειώνεται οτι τα πλοία που βρίσκονται στο λιμάνι με την προσέλευση των οπαδών του ΟΦΗ \”ανέβασαν\”τους καταπέλτες τους.

Υπενθυμίζεται οτι η μηχανοκίνητη πορεία των οπαδών της ομάδας  ξεκίνησε από τις Πατέλες νωρίς το απόγευμα.

Οι διαδηλωτές οπαδοί  κατευθυνθηκαν  αρχικά στην πλατεία των Λιονταριών, ενώ σε επιφυλακή βρίσκονται όλοι οι Αστυνομικοί του νομού Ηρακλείου.

Στο μεταξύ παραμένει  στη στέγη της Βασιλικής του Αγίου Μάρκου οπαδός της ομάδας του ΟΦΗ όπου   είχε ανέβει  από αργά χθες το βράδυ ,  ζητώντας άμεση λύση στο θέμα της ομάδας του.

Ο οπαδός του ΟΦΗ έχει  αναρτήσει και πανό ενώ απειλεί  μάλιστα οτι θα πέσει αν δεν ικανοποιηθεί το αίτημα του.

Το περιστατικό έχει σημάνει  συναγερμό στους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ με τους αστυνομικούς να παραμένουν στην πλατεία των λιονταριών  παρακολουθώντας των οπαδό του ΟΦΗ.
Στο σημείο βρίσκονται επίσης και δυνάμεις της Πυροσβεσρτικής Υπηρεσίας 

Εν τω μεταξύ αποκλεισμό  του λιμανιού  του Ηρακλείου πραγματοποίησαν αργά χθες το βραδύ οι φίλαθλοι του ΟΦΗ μετά και το τέλος της πορείας τους στους δρόμους της πόλης του Ηρακλείου, διαμαρτυρόμενοι για τον άδικο όπως τον χαρακτηρίζουν αποκλεισμό της ομάδας τους από την συνέχεια των Play Off της Football League και ως εκ τούτου τη μη συμμετοχή της κρητικής ΠΑΕ στο πρωτάθλημα της Super League


Οι οπαδοί του ΟΦΗ μπήκαν στον περιφραγμένο χώρο του λιμανιού αφού παραβίασαν κλειδαριά της δυτικής πύλης.

Κατόπιν έγκαιρης ενημέρωσης από την οικεία Λιμενική Αρχή ο Πλοίαρχος του Ε/Γ-Ο/Γ «SUPERFAST XII» Ν.Π. 11052, το οποίο βρισκόταν στο λιμάνι, έκλεισε τους καταπέλτες για λόγους ασφαλείας.

Το «SUPERFAST XII» παρέμεινε σε αυτή τη θέση έως τις 00:20 σήμερα, οπότε ξεκίνησε η φόρτωση του πλοίου καθώς οι προαναφερόμενοι φίλαθλοι απομακρύνθηκαν κατευθυνόμενοι προς το κέντρο της πόλης.

Το πλοίο απέπλευσε σήμερα 24/05/2011 στις 01:20, αντί της προγραμματισμένης 23:00 την 23/05/2011 με προορισμό το λιμένα Πειραιά, με 342 επιβάτες.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου.
Επίσης κλειστή θα παραμείνει σήμερα  μετά και τα χθεσινά επεισόδια από οπαδούς του ΟΦΗ η η Α\’ ΔΟΥ Ηρακλείου, επί των οδών Κορωναίου & Θεοτοκοπούλου.

Εν τω μεταξύ την οργή του για τη μη αδειοδότηση του οΦΗ εξέφρασε με δηλώσεις του το μέλος της ΠΑΕ ΟΦΗ και γιατρός της ομάδας Γιώργος Στεφανουδάκης που επεσήμανε πως στην Ελλάδα επιβιώνουν οι κουρσάροι!

 \” Είμαι ένας που τρέμω από αγανάκτηση και αηδία. Η μεγαλύτερη βιομηχανία στην Ελλάδα είναι του στοιχήματος. Δε βολεύεται με ομάδες τίμιες και με κόσμο. Βολεύεται με κάποιες άλλες. Ο ΟΦΗ δεν είναι μια από αυτές. Δυστυχώς νιώθω πολίτης της Σομαλίας που δε βγαίνω να ψαρέψω πλοία. Στην Ελλάδα επιβιώνουν οι κουρσάροι. Δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο. Κάποιοι θέλουν ομάδες άφωνες και οχι καθαρές όπως ο ΟΦΗ. Αν είμαστε ρομαντικοί θα πάρουμε την ομάδα μας και θα επιστρέψουμε όταν φύγει αυτή η σαπίλα. Δεν γίνεται να υπάρξει ισορροπία μεταξύ γκάγκστερ και παιδιών του κατηχητικού\”.

Για το θέμα της μη συμμετοχής του ΟΦΗ στην Super League ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Φραγκίσκος Παρασύρης έκανε τις εξής δηλώσεις:

\”Η  απόφαση της δευτεροβάθμιας επιτροπής εφέσεων της ΕΠΟ να μην χορηγηθεί άδεια στον ΟΦΗ για την περίοδο 2011-2012, είναι κατάφορα άδικη και προβληματική. 

Αφενός  είναι αμφίβολο κατά πόσο στηρίχτηκε η απόφαση σε πραγματολογικά δεδομένα, όπως ο φάκελος του ΟΦΗ, που ήταν καθαρός και πλήρης όταν κατατέθηκε.
Αυτό καταμαρτυρείται άλλωστε από την απόφαση του προέδρου της ΕΕΑ κ. Γυφτάκη, που μειοψηφώντας έκρινε πως ο ΟΦΗ πληρεί όλες τις προϋποθέσεις για να συμμετάσχει στη Σούπερ Λίγκα.  

 Αφετέρου είναι αμφίβολο κατά πόσο η απόφαση της επιτροπής εφέσεων  στηρίζεται στην αρχή της αναλογικότητας και στην γενικότερη φιλοσοφία της FIFA η οποία αποσκοπεί στην οικονομική εξυγίανση των ΠΑΕ και όχι στην περιχαράκωση τους.Επιπλέον προβληματική είναι η απόφαση της επιτροπής εφέσεων διότι πυροδοτεί  μία έντονη  εκρηκτική ατμόσφαιρα και τάσεις μιας ανησυχητικής διάρρηξης του κοινωνικού ιστού της πόλης του Ηρακλείου  σε μια περίοδο που χρειάζεται ομοψυχία και ενότητα. 

Συμμερίζομαι την έντονη αγανάκτηση και θλίψη  που προκάλεσε η απόφαση κατά του ΟΦΗ, στο φίλαθλο κόσμο και στους πολίτες της Κρήτης, και θα είμαι στο πλευρό τους στον αγώνα για την αποκατάσταση του δικαίου απέναντι στον ΟΦΗ.\”  

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook