«Κάθε φορά που είστε κοντά μας, είναι μεγάλη ευτυχία για εμάς». Με αυτή τη φράση υποδέχθηκε στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, ο οποίος πραγματοποιεί ανεπίσημη επίσκεψη στην Αθήνα.
Ο προκαθήμενος της ελλαδικής Εκκλησίας καλωσόρισε με έναν θερμό εναγκαλισμό τον Οικουμενικό Πατριάρχη στην είσοδο της Αρχιεπισκοπής. Οι δύο ιεράρχες κατευθύνθηκαν στη συνέχεια στην Αίθουσα το Θρόνου όπου ο αρχιεπίσκοπος ζήτησε από τον Οικουμενικό Πατριάρχη την προσευχή του για «την Ελλάδα, αλλά και για την ενότητα της Εκκλησίας» ενώ πρόσθεσε: «Δεν είστε μόνον ο \”πράσινος\” Πατριάρχης, είστε ο Πατριάρχης της αγάπης και της αλληλεγγύης».
Ο προκαθήμενος της Ορθοδοξίας, εξάλλου, αναφέρθηκε στις σχέσεις της Εκκλησίας της Ελλάδας με τη μητέρα Εκκλησία, καθώς και στη συνεργασία που έχει με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.
Επίσης, ο Οικουμενικός Πατριάρχης ευχαρίστησε για την υποδοχή που του επιφύλαξαν οι αρχιερείς, οι ιερείς και οι λαϊκοί υπάλληλοι της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, σημειώνοντας πως πάντοτε πραγματοποιεί εθιμοτυπική επίσκεψη στην Αρχιεπισκοπή όταν βρίσκεται στην Αθήνα, όμως αυτήν τη φορά η επίσκεψη είναι και εόρτια αφού συμπίπτει με τον πρόσφατο εορτασμό των ονομαστηρίων του αρχιεπισκόπου.
Απόψε στις 21:00 το βράδυ, στο πλαίσιο του Διεθνούς Συνεδρίου του Κέντρου Περιβαλλοντικής Υγείας του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών, ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα μεταβεί στο θέατρο Ηρώδου του Αττικού, όπου θα κηρύξει την έναρξη του συνεδρίου, με σύντομη ομιλία για το περιβάλλον.
Την Πέμπτη, ο κ. Βαρθολομαίος θα επισκεφθεί για πρώτη φορά την Ύδρα, όπου θα ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης. Θα προηγηθεί πανηγυρική δοξολογία στον καθεδρικό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου.
Επίσης, ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα επισκεφθεί το Επισκοπείο της Ύδρας, όπου θα τον υποδεχθεί ο μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης, Εφραίμ.
Την Παρασκευή το πρωί θα αναχωρήσει από την Αθήνα για την Κωνσταντινούπολη.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook