Παρέμβαση στο θέμα της επιλογής του νέου Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων έκανε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (ΠΟΕ- ΔΟΥ), ξεκαθαρίζοντας πως όποιος επιλεγεί θα πρέπει να είναι γνώστης της φορολογικής νομοθεσίας και της λειτουργίας του φοροεισπρακτικού μηχανισμού.
Η ΠΟΕ –ΔΟΥ σημειώνει δεικτικά σε σχετική ανακοίνωσή της πως δεν ευθύνονται οι υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών για την μη επίτευξη των «αδιανόητων» στόχων που θέτονται κατά καιρούς εναντίον εξαθλιωμένων οικονομικά πολιτών, ειδικά τη στιγμή που το υπαλληλικό προσωπικό έχει μειωθεί σχεδόν κατά το ήμισυ την τελευταία πενταετία, ενώ οι ανάγκες έχουν πολλαπλασιαστεί. Καταγγέλλει δε τη διάσπαση των λειτουργιών της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων και του ΣΔΟΕ, υποστηρίζοντας πως είχε ως αποτέλεσμα «η φοροδιαφυγή να οργιάζει ανεξέλεγκτα τους τελευταίους οκτώ μήνες».
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες αναφέρει πως ο παραιτηθείς Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης, υλοποίησε τη «βάρβαρη πολιτική», που χάραξε η συγκυβέρνηση μέσα από τις μνημονιακές δεσμεύσεις και που οι βουλευτές της συμπολίτευσης, ψήφισαν μέσα στην ελληνική Βουλή, ξεκαθαρίζοντας πως η ΠΟΕ-ΔΟΥ, αντιπαρατίθεται και εναντιώνεται στην «λανθασμένη ασκούμενη πολιτική και όχι στα πρόσωπα που καλούνται να την εκτελέσουν».
Στο πλαίσιο αυτό υποστηρίζει πως είναι απαραίτητη προϋπόθεση, ο εκάστοτε Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων να είναι γνώστης της φορολογικής νομοθεσίας και της λειτουργίας του φοροεισπρακτικού μηχανισμού, ώστε να κατανέμονται οι ευθύνες εκεί που αναλογούν. Επισημαίνει δε εμφατικά πως πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες για την ασκούμενη φορολογική πολιτική η πολιτική ηγεσία και οι βουλευτές που ψηφίζουν.
Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση έχει ξεχωρίσει περίπου δέκα υποψηφίους για τη θέση του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων τους οποίους θα κρίνει η Ειδική Επιτροπή Αξιολόγησης.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook