Τρία δροσερά κορίτσια από το Νιου Τζέρσει έχουν ξεκινήσει εκστρατεία στα social media ζητώντας από τους διευθυντές των σχολείων να χαλαρώσουν τον ενδυματολογικό κώδικα που επιβάλλουν στους μαθητές.

Η Μαντλίν Γιαβόρσκι, 17 ετών, η Σοφία Πέτρος, 16 ετών και η Λουσέρο Σόρτερ, 13 ετών, εξηγούν τους λόγους για τους οποίους οι μίνι φούστες, τα σορτσάκια και οι έξωμες μπλούζες δεν θα πρέπει να βρίσκονται στη "μαύρη λίστα".  

Οι περισσότεροι μαθητές στις ΗΠΑ δεν είναι υποχρεωμένοι να φορούν στολή στο σχολείο, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι μπορούν να φορούν ότι θέλουν.

Σύμφωνα με τον ενδυματολογικό κώδικα που ισχύει στα περισσότερα σχολεία των ΗΠΑ, απαγορεύονται οι κοντές φούστες που αφήνουν εκτεθειμένα τα πόδια των μαθητριών όπως και οι μπλούζες που αφήνουν σε κοινή θέα την γυναικεία πλάτη. Για πολλές μαθήτριες, τα μέτρα αυτά είναι υπερβολικά αυστηρά και θεωρούν απαράδεκτη την τιμωρία όλων όσων δεν υπακούουν στους σχολικούς κανονισμούς που αφορούν την εμφάνιση.Η διεύθυνση των σχολείων υποστηρίζει ότι, ορισμένα ρούχα με τα οποία κυκλοφορούν οι μαθήτριες στο σχολείο "αποπροσανατολίζουν" τα αγόρια. Στο πλαίσιο ενός ευρύτερου δημόσιου διαλόγου στις ΗΠΑ σχετικά με το πως θα πρέπει να είναι ντυμένες οι μαθήτριες, τα τρία κορίτσια από το Νιου Τζέρσει παραθέτουν τις απόψεις του σε βίντεο που "ανέβασε" το BBC.

Με την εκστρατεία τους στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, τα κορίτσια και πολλές φίλες τους θέλουν να πείσουν τους διευθυντές των σχολείων να αλλάξουν τους κανόνες που αφορούν τον ενδυματολογικό κώδικα των μαθητριών επισημαίνοντας ότι η συμπεριφορά και όχι τα ρούχα είναι αυτά που προκαλούν τα αγόρια.

protothema.gr