Απήχθησαν σαράντα Ινδοί που εργάζονταν σε εργοτάξια στο βόρειο Ιράκ, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε την Τετάρτη το ινδικό υπουργείο Εξωτερικών. «Σαράντα Ινδοί εργαζόμενοι της εταιρείας Tariq Nur Al Huda στη Μοσούλη έπεσαν θύματα απαγωγής», δήλωσε ο Σίεντ Ακμπαρούντιν εκπρόσωπος του υπουργείου, ενώ πρόσθεσε ότι την πληροφορία έχει επιβεβαιώσει η Ερυθρά Ημισέληνος.
«Δεν γνωρίζουμε πού βρίσκονται», είπε ο ίδιος και διευκρίνισε ότι δεν είναι γνωστό ακόμη ποιος ευθύνεται για την απαγωγή.
«Δεν έχουμε λάβει αίτημα για λύτρα προς το παρόν», σημείωσε ο εκπρόσωπος του ινδικού υπουργείου. Η πλειονότητα των Ινδών προέρχονται από το κρατίδιο Πουντζάμπ της βόρειας Ινδίας.
Σύμφωνα με τον Ακμπαρούντιν, περίπου 100 ινδοί εργάτες ζουν στις περιοχές του Ιράκ που έθεσαν υπό τον έλεγχό τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και το Λεβάντε (ΙΚΙΛ) και η Ινδία είναι σε επαφή με πολλούς από αυτούς, περιλαμβανομένων 46 νοσοκόμων.
Οι νοσοκόμες αυτές βρίσκονται αποκλεισμένες στο Τικρίτ που είναι υπό τον έλεγχο του ΙΚΙΛ, ενώ πολλές εξ αυτών παραμένουν στο νοσοκομείο όπου εργάζονται. Η Ερυθρά Ημισέληνος έχει επικοινωνήσει με τις νοσοκόμες και προσφέρει βοήθεια, υπογράμμισε ο Ακμπαρούντιν.
Εξάλλου η Ινδία έχει στείλει έναν ανώτερο αξιωματούχο στη Βαγδάτη για να συνδράμει στις προσπάθειες επαναπατρισμού των ινδών υπηκόων, ενώ η χώρα έχει δημιουργήσει και μια ομάδα αντιμετώπισης της κρίσης η οποία παρέχει πληροφορίες για την κατάσταση στο Ιράκ.
Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι 60 άνθρωποι, μεταξύ αυτών και 15 Τούρκοι οικοδόμοι, απήχθησαν από ισλαμιστές αντάρτες κοντά στην πόλη Κιρκούκ, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Dogan.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook