Σε ανακοίνωση του Δήμου Αποκορώνου για το πρόβλημα που έχει προκύψει με την συμμετοχή του Δήμου στο συλλογικό πρόγραμμα καταπολέμησης του δάκου, αναφέρονται τα εξής:
\”Το καμπανάκι για τη δακοκτονία έχει «χτυπήσει» και ο χρόνος είναι στο «και 5». Δεν είναι χρόνος για προεκλογικού τύπου αντιπαραθέσεις και «κορώνες» όπως κάποιοι επιδιώκουν με συνεντεύξεις και δημοσιεύσεις. Άλλωστε και γι’αυτούς πρέπει να σταματήσουν τα λόγια και να αρχίσουν τα έργα, οι πράξεις. 
Ο γενικός διπλωματικός ψεκασμός πρέπει τάχιστα να προετοιμαστεί και να γίνει στην ώρα του όπως και όσοι άλλοι χρειαστούν να ακολουθήσουν αργότερα. Αυτό το κρίνουν οι δακοσυλλήψεις και οι δειγματοληψείες ελαιοκάρπου. Υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης της μεθόδου όμως δεν υπάρχουν περιθώρια για αντικατάσταση ή κατάργηση της μεθόδου. Είναι η καθιερωμένη δοκιμασμένη και αποδεδειγμένη μέθοδος που σίγουρα και αυτή βοήθησε στην καλή ποιότητα στο όνομα και στη φήμη του λαδιού μας. Κάθε άλλη λύση είναι καταστροφή για την ποιότητα, για το εισόδημα του ελαιοπαραγωγού για το μέλλον του λαδιού στις ντόπιες και ξένες αγορές για την οικονομία.
Πληροφορούμε ότι ήδη ξεκίνησαν οι πιο βιαστικοί να ψεκάζουν τα δέντρα με ό,τι θέλει ο καθένας. Το κόστος του ψεκασμού και όποια οικονομική θυσία είναι ελάχιστα μπροστά στη συνολική σημερινή και μελλοντική ζημιά του ελαιολάδου.
Για να πληρωθεί όμως έστω στοιχειωδώς το πετρέλαιο των τρακτέρ και η εργασία των εργατών για μια σωστή και αποτελεσματική εργασία πρέπει άμεσα να βρεθεί λύση.
1) Να βοηθήσει η αντιπεριφέρεια. Το ίδιο αντικείμενο εργασίας όπως τα προηγούμενα χρόνια έτσι και φέτος είναι (τα ίδια δέντρα, ίσως και περισσότερα), ψεκασμός ανά δεύτερο δέντρο και τότε και τώρα. Ένα στοιχειώδες μεροκάματο τότε, ενώ τώρα δεν πληρώνεται ούτε το πετρέλαιο του ψεκαστικού ούτε η εργασία διότι η περικοπή της δαπάνης στο Δήμο Αποκορώνου φτάνει στο 47% περισσότερα από κάθε άλλη περιοχή. Πρέπει τουλάχιστον να αναζητηθούν εξηγήσεις.
2) Ο Δήμος μας να βοηθήσει επίσης. Η περιφέρεια πρέπει να εγκρίνει μια τέτοια χρηματοδότηση του δήμου μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
3) Να δοθεί η δυνατότητα στους εθελοντές χορηγούς οι οποίοι ήδη έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον. (ελαιουργοί, ξενοδόχοι κά.).
Είναι όμως θεωρώ ευκαιρία να δούμε σαν ελαιοπαραγωγοί ότι το αντικείμενο αυτό μας ανήκει. Πρέπει να έρθει στα χέρια μας και στις δικές μας οργανώσεις.
Σαν δήμος καλώς πήραμε τότε πριν 3 χρόνια, σαν νέα δημοτική αρχή την πρωτοβουλία μετά την κατάρρευση των συνεταιριστικών ενώσεων, να πάρουμε τη δακοκτονία. Τότε να θυμίσω ότι οι μόνοι διστακτικοί ήταν αυτοί με τις σημερινές προεκλογικές «κορώνες». Χαρακτήριζαν τότε την πρωτοβουλία αυτή σαν «καυτή πατάτα» για το δήμο.
Ο Aρμόδιος Aντιδήμαρχος
Στυλιανός Μιχελάκης\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook