Στην εγκατάσταση εποπτικού εξοπλισμού σε κέντρα επικοινωνίας της ΥΠΑ αλλά και αναβάθμιση του εξοπλισμού εποπτείας του ραδιοφάσματος προχωρά η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) προκειμένου να αντιμετωπίσει προβλήματα που προκαλούνται στις συχνότητες της αεροναυτιλίας από παρεμβολές ραδιοφωνικών σταθμών.
Μάλιστα, σε πρόσφατο έλεγχο που πραγματοποίησε στο Αιγαίο κλιμάκιο της ΕΕΤΤ μετά από αναφορά της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, εντοπίστηκε παρεμβολή από ραδιοφωνικό σταθμό της Ρόδου. Ως εκ τούτου η ΕΕΤΤ προχώρησε στον τερματισμό της λειτουργίας του ραδιοφωνικού σταθμού.
Σε κάθε περίπτωση, η ΕΕΤΤ επισημαίνει, για άλλη μια φορά, τα σοβαρά προβλήματα που προκαλούνται στις συχνότητες της αεροναυτιλίας από την ανεξέλεγκτη εκπομπή των ραδιοφωνικών σταθμών πανελλαδικώς. 
Ουσιαστική λύση μπορεί να δοθεί μόνο με την ολοκλήρωση της αδειοδότησης των ραδιοφωνικών σταθμών στην επικράτεια, ώστε να εκπέμπουν σε συχνότητες εναρμονισμένες με αυτές της αεροναυτιλίας (σύμφωνες με τους αντίστοιχους χάρτες συχνοτήτων για κάθε νομό), τηρώντας τα νόμιμα όρια ισχύος, καθώς και με την ταυτόχρονη δημιουργία οργανωμένων πάρκων κεραιών.
newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook