Μπροστά σε μια αδιόρατη απειλή βρέθηκαν κάτοικοι της Κισάμου που το τελευταίο διάστημα αντιμετωπίζουν αυξανόμενα κρούσματα ολικής ξήρανσης ελαιοδέντρων.

Με έγγραφο του ΤΟΕΒ Χρυσοσκαλίτισσας του Δήμου Κισάμου, ζητήθηκε η αποστολή κλιμακίου γεωπόνων στις περιοχές Λειβάδια – Κεφάλια – Χρυσοσκαλίτισσα της ΔΕ Ινναχωρίου λόγω των αυξανόμενων κρουσμάτων.

Την Τετάρτη 18 Ιουνίου κλιμάκιο από γεωπόνους του τμήματος Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού έλεγχου της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων και του Γραφείου Αγροτικής Οικονομίας Κισάμου επισκέφτηκαν την περιοχή και εντόπισαν ελαιώνες με εκτεταμένες ξηράνσεις ελαιοδέντρων και προσβολή από το μύκητα Phoma incompta.

Επίσης υπήρχαν και μεμονωμένες ξηράνσεις σε νεαρούς βλαστούς από το έντομο της Κηκιδόμυγας.

Στους παραγωγούς δόθηκαν οι απαραίτητες οδηγίες για την αφαίρεση ξερών κλαδιών και το κάψιμό τους, για το ψεκασμό με μυκητοκτόνα την κατάλληλη εποχή καθώς και για τους τρόπους απολύμανσης των εργαλείων κλαδέματος για κάθε δέντρο. Όσο αφορά την Κηκιδόμυγα δεν υπήρχε σημαντική οικονομική προσβολή για να γίνει ψεκασμός.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook