Σε διευκρινήσεις υποχρεώθηκαν οι επίκουροι Εισαγγελείς Εγκλημάτων Διαφθοράς Πόπη Παπανδρέου και Αντώνης Ελευθεριάνος μετά τον πολιτικό σάλο που δημιουργήθηκε με τη διαβίβαση στη Βουλή της δικογραφίας για την υπόθεση των υποβρυχίων και των ναυπηγείων Σκαραμαγκά.
Οι δυο εισαγγελικοί λειτουργοί, σύμφωνα με πληροφορίες, κλήθηκαν σε εξηγήσεις από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, στο πλαίσιο πειθαρχικής έρευνας.
Οι δυο εισαγγελείς φέρονται να είπαν ότι δεν διενήργησαν, αλλά ούτε μπορούσαν να διενεργήσουν, προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση υπογραμμίζοντας πως στο διαβιβαστικό τους έγγραφο προς την Βουλή, μέσω της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου και του υπουργείου Δικαιοσύνης, τήρησαν την διατύπωση που προβλέπει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών (νόμος 3126/2003).
Αρμόδια πηγή του Αρείου Πάγου χαρακτήρισε «κακή» τη διατύπωση του διαβιβαστικού εγγράφου, καθώς στην συγκεκριμένη περίπτωση θα μπορούσε να απαλειφθεί η έκφραση για την διενέργεια προκαταρκτική εξέταση, πολύ περισσότερο μάλιστα αφού δεν πραγματοποιήθηκε.
Όπως έλεγε η ίδια πηγή οι εισαγγελείς δεν έχουν κανένα δικαίωμα να διενεργήσουν έρευνα, εφόσον διαπιστώσουν την εμπλοκή πολιτικού προσώπου. Πρέπει στην περίπτωση αυτή να διαβιβάσουν την δικογραφία αμέσως στην Βουλή.
Πάντως, στο διαβιβαστικό έγγραφο προς την Βουλή αναφέρεται ότι «… από την προκαταρκτική εξέταση που διενεργήθηκε προέκυψαν στοιχεία περί ενδεχόμενης ποινικής ευθύνης, υπουργών μελών της κυβέρνησης συγκεκριμένα των, Ευάγγελου Βενιζέλου, πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας και του Γεωργίου Παπακωνσταντίνου, πρώην υπουργού Οικονομικών κατά το χρονικό διάστημα από την 17.10.2010 και επόμενα».

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook