Η Marilyn Monroe φοράει μια γκρίζα γούνα, στέκεται δίπλα σε καναδό στρατιώτη, καθώς και οδηγεί ένα καφέ άλογο. Αυτές είναι μερικές από τις σπάνιες φωτογραφίες της σέξι «γατούλας» του Χόλιγουντ, Marilyn Monroe που βλέπουν για πρώτη φορά τα φώτα της δημοσιότητας μέσα από την τριήμερη έκθεση σε γκαλερί του Σαν Φρανσίσκο που ανοίγει σήμερα τις πύλες της.

Τα σπάνια πορτρέτα της Μονρόε προέρχονται από τον διάσημο φωτογράφο μόδας και διασημοτήτων Milton Greene καθώς και από μέλη του εσωτερικού κύκλου της, όπως ο μακιγιέρ καλλιτεχνών Allan "Whitey" Snyder.

«Οι εικόνες της συλλογής δείχνουν μια πλευρά της Marilyn που δεν έχει ξαναδεί το κοινό» δήλωσε ο Pierre Vudrag, ιδρυτής της εταιρείας Runs, στην οποία και ανήκει η συλλογή.

«Η πλειοψηφία των φωτογραφιών που τραβήχτηκαν από τον Whitey Snyder αποδεικνύουν ότι η Marilyn ήταν κάτι πολύ περισσότερο από ένα σύμβολο του σεξ», προσθέτει.

Η έκθεση των 26 εικόνων περιλαμβάνει επίσης έργα των Thomas "Doc" Kaminski, και του φωτογράφου Lani Carlson,, ο οποίος ακολούθησε τη λατρεμένη ηθοποιό σε ένα πάρτι στην 20th Century Fox καθώς και του Mischa Pelz,, στενού φίλου του Μονρόε, του οποίου οι φωτογραφίες παρέμεναν στην αφάνεια για περίπου 60 χρόνια και δείχνουν την καθημερινότητα της σταρ πριν καν κυκλοφορήσει το «Οι Άνδρες Προτιμούν τις Ξανθές».
newsbeast.gr