Στις παραλίες και τα δημόσια πάρκα στην περιοχή της Νέας Υόρκης επεκτάθηκε από τη Δευτέρα η απαγόρευση του καπνίσματος στην πόλη, μέτρο που συνοδεύτηκε από αυστηρή τήρηση των ήδη δρακόντειων περιορισμών και ρυθμίσεων για πιο υγιεινή ζωή για τους κατοίκους της πόλης.

Με τους νέους κανόνες το κάπνισμα απαγορεύεται πλέον στα πάρκα, στις πλατείες, στα γήπεδα και στάδια.

Το πρόστιμο φτάνει τα 50 δολάρια.

Πάντως η τήρηση του μέτρου θα γίνεται από τους φύλακες των χώρων και όχι από την αστυνομία, με απόφαση του δημάρχου Μάικλ Μπλούμπεργκ.

Τα μέτρα, επισημαίνει ο Guardian, εντάσσονται στη μακριά σειρά ρυθμίσεων που ισχύουν στην πόλη και επιδιώκουν να περιορίσουν τους νοσογόνους παράγοντες στα τρόφιμα και τον αέρα της μεγαλούπολης.

Τα τελευταία δέκα χρόνια έχουν απαγορευτεί από τα εστιατόρια τα κορεσμένα λιπαρά, τα φαστφούντ έχουν υποχρεωθεί να αναγράφουν πόσες θερμίδες έχουν οι μερίδες που σερβίρουν ενώ έχουν γίνει και προσπάθειες να περιοριστεί το αλάτι στα τρόφιμα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία από το δημοτικό συμβούλιο της Νέας Υόρκης, από το 2002 οπότε ισχύουν οι αυστηρότεροι περιορισμοί, οι καπνιστές στην πόλη έχουν περιοριστεί κατά 350.000 αν και παραμένουν πάνω από ένα εκατομμύριο.

Πάντως, οργανώσεις υπέρ των δικαιωμάτων των καπνιστών επισημαίνουν ότι οι Αρχές το έχουν παρακάνει στις απαγορεύσεις ενώ κάποιοι δηλώνουν ότι θα αγνοήσουν τους νέους περιορισμούς.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook