Η διεύρυνση των σχέσεων του Δήμου Χανίων με την Πρεσβεία της Σλοβακίας βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014, το πρωί, στο Δημοτικό Κατάστημα των Χανίων, μεταξύ του Δημάρχου Χανίων, Μανώλη Σκουλάκη, και του Πρέσβη της Σλοβακίας στην Ελλάδα, Peter Michalko.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της συνάντησης, στην οποία παρευρέθηκε ο Πρόξενος της Σλοβακίας στην Κρήτη, Σταύρος Πατεράκης, οι Αντιδήμαρχοι Χανίων, Νικόλαος Ξυνίδης και Δημήτρης Λειψάκης, καθώς και ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος, Αναστάσιος Βάμβουκας, κυριάρχησε η διοργάνωση συνεδρίου τον προσεχή Οκτώβριο στην Κρήτη και τα Χανιά, με τη συμμετοχή των πρεσβειών και των εμπορικών ακολούθων των χωρών της Σλοβακίας, της Τσεχίας, της Πολωνίας και της Ουγγαρίας.

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου θα παρουσιαστεί ο πολιτισμός και η οικονομία των εν λόγω χωρών, ενώ παράλληλα θα πραγματοποιηθούν και επιχειρηματικές συναντήσεις, με στόχο την τόνωση των συνεργασιών με εταιρείες της Κρήτης.

Στο μεταξύ, στο επίκεντρο της επίσκεψης βρέθηκε και η ενίσχυση του ήδη ικανοποιητικού τουριστικού ρεύματος από την Σλοβακία προς την Κρήτη, καθώς, όπως επισημάνθηκε, η χώρα μας κατατάσσεται ως ο δεύτερος δημοφιλέστερος τουριστικός προορισμός για τη Σλοβακία (120.000 τουρίστες ετησίως). Μάλιστα, ήδη από το 1980, υπάρχει μεταξύ των δύο χωρών συμφωνία τουριστικής συνεργασίας.

Από την πλευρά του ο Πρόξενος της Σλοβακίας, κ. Πατεράκης, ευχαρίστησε θερμά τον Δήμαρχο Χανίων για τη στενή συνεργασία, που είχε επιτευχθεί κατά το προηγούμενο διάστημα μεταξύ της Πρεσβείας της Σλοβακίας και της δημοτικής αρχής, εκφράζοντας την ευχή το θετικό αυτό κλίμα να διατηρηθεί.

Τέλος, ο κ. Σκουλάκης προσέφερε στον Πρέσβη της Σλοβακίας εκδόσεις και ενημερωτικό υλικό του Δήμου Χανίων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook