\”Το ΤΑΙΠΕΔ πρόκειται να σχεδιάσει την βέλτιστη μορφή αξιοποίησης όπως ενδεικτικά αναφέρεται η δημιουργία φοιτητικών εστιών σε τμήμα των κτιριακών εγκαταστάσεων…. Θα μπορούσε να μετατραπεί το σύνολο του χώρου σε Θερμοκοιτίδα επιχειρήσεων για την τόνωση της επιχειρηματικότητας της ευρύτερης περιοχής\”.

Αυτά αναφέρει μεταξύ άλλων σε επιστολή του το ΤΑΙΠΕΔ που εστάλη στην Αντιπεριφέρεια Χανίων και αφορά το ακίνητο εμβαδού 119.607,00 τ.μ., το οποίο περιλαμβάνει εγκαταστάσεις του πρώην Θεραπευτηρίου Ψυχικών Παθήσεων Χανίων,14.000 τ.μ. που παραχωρήθηκαν στο Ταμείο Αξιοποίησης Δημόσιας Περιουσίας.

Δείτε αναλυτικά την απάντηση στην οποία, αφού περιγράφονται τα στοιχεία που προέκυψαν από τον νομικό και τεχνικό έλεγχο του ακινήτου, μερικά εκ των οποίων δημιουργούν πολλά ερωτηματικά, όπως πχ το γεγονός ότι κτιριακές δομές δεν είχαν οικοδομικές άδειες, γίνονται αναφορές σχετικά με μελλοντικά σχέδια αξιοποίησης του ακινήτου

Συγκεκριμένα στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:

\"\"
\"\"

Σημειώνεται ότι η επιστολή έρχεται ως απάντηση στο αίτημα που είχε υποβάλλει στον Πρόεδρό του κ. Κων/νο Μανιατόπουλο, ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, κ. Απόστολος Βουλγαράκης, την Παρασκευή 6 Ιουνίου με αφορμή την απόφαση (φύλλο 1387/τβ/30-5-2014 της Εφημερίδας της Κυβέρνησης, υπ’ αριθ 250 απόφαση) με την οποία μεταβιβάστηκε στην Εταιρία ακίνητο εμβαδού 119.607,00 τ.μ., το οποίο περιλαμβάνει εγκαταστάσεις του πρώην Θεραπευτηρίου Ψυχικών Παθήσεων Χανίων,14.000 τ.μ.

Σε σημερινή του ανακοίνωση ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων εξηγεί ότι \”έχοντας υπόψιν τις «κατά καιρούς επαναλαμβανόμενες δεσμεύσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας και της Κυβέρνησης ότι το ακίνητο με τα κτίρια θα παραχωρηθούν στην τοπική κοινωνία μετά από δημόσια διαβούλευση» και το γεγονός ότι «το όλο ζήτημα» προχωράει «ερήμην των τοπικών φορέων», ζητούσε, κλείνοντας την επιστολή του, να «ακυρωθεί ΑΜΕΣΑ η συγκεκριμένη απόφαση» και να «αφαιρεθεί με νέο ΦΕΚ η έκταση του πρώην ΘΨΠΧ από τα προς αξιοποίηση ακίνητα», ειδάλλως θα υποχρεωνόταν να προχωρήσει σε κάθε νόμιμο μέσον ώστε να ακυρωθεί η αυθαίρετη απόφαση.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook