Μια νέα ιδέα που θα κάνει τα δόντια να φτιάχνονται μόνα τους και θα βάλει τέλος στον φόβο των ασθενών που προκαλεί ο ήχος από τον τροχού του οδοντιάτρου, εξετάζουν οι επιστήμονες.

Σύμφωνα με τους ερευνητές του King\’s College του Λονδίνου, η ηλεκτρική ενέργεια μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ενισχύσει ένα δόντι, διαχέοντας ορυκτά στο στρώμα του σμάλτου. Με αυτό τον τρόπο ελπίζουν ότι οδοντίατροι και ασθενείς θα απαλλαγούν από την χρήση των τροχών, ενέσεων και σφραγισμάτων.

Μια εταιρεία έχει συσταθεί για να φέρει αυτή την τεχνική στη καρέκλα του οδοντιάτρου στα επόμενα τρία χρόνια.

Μέταλλα όπως το ασβέστιο και ο φώσφορος βρίσκονται μέσα και έξω από το δόντι. Το οξύ που παράγεται από βακτήρια που βρίσκονται στα τρόφιμα, βοηθά στο να βγαίνουν τα μέταλλα από το δόντι, με αποτέλεσμα αυτό να φθείρεται.

Η ομάδα του King\’s College δημιουργεί ένα ορυκτό κοκτέιλ και στη συνέχεια χρησιμοποιεί μικρή δόση ηλεκτρικού ρεύματος, για να οδηγήσει και πάλι τα ορυκτά βαθιά μέσα στο δόντι.

Η μέθοδος αυτή ονομάζεται \”Ηλεκτρικά ταχεία και ενισχυμένη επαναμεταλλοποίηση\” και, σύμφωνα με το BBC μπορεί να ενισχύσει το δόντι και τη μείωση της τερηδόνα στις περιοχές που φθείρονται τα δόντια.

news.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook