Ο πρωθυπουργός του Ιράκ Νούρι αλ-Μαλίκι, ανακοίνωσε σήμερα ότι οι εθελοντές που πολεμούν σε \”διακεκαυμένες ζώνες πυρός\” στο πλευρό των ιρακινών δυνάμεων ασφαλείας και κατά των εξεγερμένων σουνιτών ανταρτών, θα λαμβάνουν μηνιαίο επιμίσθιο ύψους 750.000 ιρακινών δηναρίων (472 ευρώ).

Στους εθελοντές που λειτουργούν επικουρικά ως προς τις μάχιμες μονάδες, θα καταβάλλεται επιμίσθιο 500.000 δηναρίων (330 ευρώ) ενώ σε όλους τους εθελοντές, μάχιμους ή βοηθητικούς, θα δοθούν επιπλέον 125.000 δηνάρια (78 ευρώ) ως επίδομα διατροφής ανά μήνα, ανέφερε η ανακοίνωση που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση.

Η συνεχιζόμενη προέλαση των σουνιτών ανταρτών έχει προκαλέσει προβλήματα στις δυνάμεις ασφαλείας καθώς πολλοί ιρακινοί στρατιώτες έχουν εγκαταλείψει τις θέσεις τους.

Πριν λίγες ημέρες, η Βαγδάτη ανακοίνωση ότι δέχεται εθελοντές για να πολεμήσουν για την πατρίδα και έκτοτε εκατοντάδες νεαροί Ιρακινοί συρρέουν καθημερινά στα κέντρα συγκέντρωσης, για να καταταγούν.

Ωστόσο, μετά τα τελευταία βίντεο με τις θηριωδίες του ανταρτών του ΙΚΙΛ, την ανακοίνωση του για χιλιάδες νεκρούς στρατιώτες και τις συνεχιζόμενες νίκες τους, ο αριθμός των πολιτών που δήλωναν πρόθυμοι να πολεμήσουν, μειώθηκε. Η σημερινή ανακοίνωση της κυβέρνησης για μηνιαίο επίδομα στους εθελοντές, στοχεύει στο να δώσει ένα ισχυρό κίνητρο στα εκατομμύρια των ιρακινών των επαρχιών, που ζουν σε συνθήκες φτώχειας.

news.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook