Την κατηγορηματική της αντίθεση στο ενδεχόμενο να κυκλοφορήσουν και σε τουριστικές περιοχές των Χανίων οι γνωστές τετράτροχες "γουρούνες" που μόνο προβλήματα προκαλούν σε άλλες περιοχές της Κρήτης, εκφράζει σε επιστολή της προς όλους τους Δήμους, η Ένωση Ξενοδόχων Νομού Χανίων.

Αναλυτικά στην επιστολή των Ξενοδόχων αναφέρονται τα εξής:

"Αξιότιμοι κ. Δήμαρχοι,

Πληροφορηθήκαμε ότι κάποιοι «επαγγελματίες» που γενικά δραστηριοποιούνται στον τουρισμό, ζητούν άδειες για την κυκλοφορία τετράτροχων οχημάτων ( γουρούνες ) .

Φυσικά , η Ένωση Ξενοδόχων Ν. Χανίων θεωρεί απαράδεκτη, αντιεπαγγελματική και αντιτουριστική την πιθανή έκδοση αδειών αυτών των οχημάτων , δεδομένου ότι άμεσα θα προκύψουν σοβαρότατα προβλήματα τάξης, ασφάλειας και ηχορύπανσης.

Επειδή φιλοδοξούμε, ο Νομός Χανίων τα επόμενα χρόνια να αποτελέσει παράδειγμα τουριστικής ανάπτυξης σε όλη την Ελλάδα, παρακαλούμε να μην προχωρήσετε στην έκδοση αυτών των αδειών για τους λόγους τους οποίους προαναφέραμε.

Επίσης σας υπενθυμίζουμε ότι βασική αγορά-στόχος του Νομού μας είναι οι οικογένειες , αγορά που είναι διαμετρικά αντίθετη με νέους οι οποίοι απολαμβάνουν την ηχορύπανση και το ποτό.

Μία επίσκεψη σε περιοχές όπου ανθούν αυτού του είδους τα οχήματα μπορεί να πείσει τον οποιονδήποτε για του λόγου το αληθές."