Η αμερικανική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα ότι συνολικά 86 επιστήμονες και άλλοι εργαζόμενοι σε ομοσπονδιακά εργαστήρια βιοτεχνολογίας είναι πιθανόν να εκτέθηκαν στο βακτήριο του άνθρακα επειδή δεν τήρησαν τις προβλεπόμενες διαδικασίες ασφαλείας.
Σε ανακοίνωσή του το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) την Πέμπτη ανέφερε ότι τουλάχιστον 75 άνθρωποι έχουν εκτεθεί στο βακτήριο και ότι έρευνα για την υπόθεση διεξάγουν ήδη οι ομοσπονδιακές αρχές.
Ο εκπρόσωπος του CDC Μπέντζαμιν Χέινς διευκρίνισε σήμερα ότι ο αριθμός των ανθρώπων που ενδέχεται να εκτέθηκαν στο βακτήριο ανέρχεται στους 86.
Ο Δρ. Πολ Μίτσαν, διευθυντής της υπηρεσίας περιβαλλοντικής υγείας και συμμόρφωσης με τους κανόνες ασφαλείας, δήλωσε ότι το CDC ανακάλυψε το γεγονός το απόγευμα της Παρασκευής, 13 Ιουνίου. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο Ρόιτερς διευκρίνισε ότι μέχρι στιγμής κανείς δεν έχει παρουσιάσει συμπτώματα της ασθένειας η οποία πολύ συχνά μπορεί να αποβεί θανατηφόρα αλλά σε όλους χορηγούνται αντιβιοτικά, για προληπτικούς λόγους.
newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook