Την άμεση αντίδραση του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, προκάλεσε η αντίθεση του νεοεκλεγέντα Δημάρχου Χανίων, στην υλοποίηση από την νυν δημοτική αρχή, της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για μεταστέγαση της Πολεοδομίας και της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Χανίων.
Μάλιστα, ο κ.Απόστολος Βουλγαράκης αφήνει να εννοηθεί, πως άλλα είχε πει ο κ.Τάσος Βάμβουκας στην μεταξύ τους συνάντηση και άλλα είπε στην χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Αναλυτικότερα, χθες κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τέθηκε και το θέμα της υλοποίησης της απόφασης για μεταστέγαση των υπηρεσιών της Πολεοδομίας από το κτίριο της αντιπεριφέρειας και της ενοποίησής της με την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου στο πρώην Δημαρχείο της Σούδας.
Ο λόγος που επέβαλλε αυτή την απόφαση είναι πως οι υπηρεσίες της Αντιπεριφέρειας ασφυκτιούν και δεν μπορούν να λειτουργήσουν αποτελεσματικά, ενώ υπάρχουν διαθέσιμα δημοτικά κτίρια.
Σύμφωνα , όμως με την εφημερίδα «Χανιώτικα Νέα» , ο κ.Βάμβουκας εξέφρασε την αντίθεσή του και «κάλεσε τη Δημοτική Αρχή να μην προχωρήσει στην μεταστέγαση της Πολεοδομίας και της Τεχνικής Υπηρεσίας στο δημοτικό κατάστημα Σούδας καθώς όπως ανέφερε «είναι απαράδεκτο 2 μήνες πριν την αλλαγή στον Δήμο να μετεγκαθίστανται οι Υπηρεσίες. Εμείς έχουμε άλλους σχεδιασμούς»
Και μπορεί ο Δήμαρχος Μανώλης Σκουλάκης να υπενθύμισε στον κ.Βάμβουκα πως πρόκειται για απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα είχε ήδη υλοποιηθεί εάν δεν μεσολαβούσαν οι εκλογές, αλλά εντύπωση προκαλεί η άμεση αντίδραση του Αντιπεριφερειάρχη Κρήτης κ.Βουλγαράκη, ο οποίος μάλιστα υπογραμμίζει το θέμα «της συνέχειας μιας ομαλής συνεργασίας».
Αναλυτικά στην δημόσια δήλωσή του ο κ. Βουλγαράκης αναφέρει τα εξής:
«Αναφορικά με τις απόψεις του κ. Βάμβουκα ως προς την μεταστέγαση της Υπηρεσίας Δόμησης που φιλοξενείται επί 3,5 χρόνια στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, θα ήθελα να δηλώσω τα εξής:

Σε ενημερωτική συνάντηση που είχα προ ημερών με τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο, αναφέρθηκα διεξοδικώς στο συγκεκριμένο θέμα, υπογραμμίζοντας ότι έχουν εξαντληθεί πλέον όλα τα όρια ανοχής σχετικά με την παραμονή της Υπηρεσίας Δόμησης στο κτίριο της Π.Ε, και εξηγώντας αναλυτικά τους λόγους που κάνουν αναγκαία τη μεταστέγαση. Θεωρώ ότι όλα αυτά πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη, στο πλαίσιο της συνέχειας μια ομαλής συνεργασίας». 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook