Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι ξενοδόχοι με τις εταιρείες πνευματικών δικαιωμάτων αναφέρει η Ένωση Ξενοδόχων Ν.Χανίων σε επιστολή της προς τον Υπουργό Πολιτισμού κ.Κωνσταντίνο Τασούλα.

Οι συγκεκριμένες εταιρείες ζητούν υπέρογκα ποσά ως δικαιώματα, φτάνει το κόστος σε δεκάδες χιλιάδες ευρώ σε κάποιες περιπτώσεις, για τη μουσική που ακούγεται στα μπαρ και τα εστιατόρια των μονάδων, αλλά και για το πρόγραμμα που προβάλλουν οι τηλεοράσεις των δωματίων τους.

Μπορείτε να δείτε τον κατάλογο των τιμών της ΑΕΠΙ πατώντας ΕΔΩ

Αναλυτικά στην επιστολή, οι ξενοδόχοι των Χανίων αναφέρουν τα εξής:
\” Αξιότιμε κύριε υπουργέ,
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε σχετικά με το ζήτημα των υπέρογκων και δυσβάστακτων απαιτήσεων όλων και περισσότερων οργανισμών συλλογής πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων από τις τουριστικές επιχειρήσεις. 
Τα υπέρογκα ποσά τα οποία ζητούν αυτές οι εταιρείες, οι οποίες όλο και αυξάνονται αποτελούν ένα δυσβάσταχτο βάρος για τους ξενοδόχους, δεδομένου ότι καλούνται να πληρώσουν 17 (περίπου) τέτοιες εταιρίες. 
Μάλιστα έπειτα από καταγγελίες μελών μας, υπάρχει έντονη όχληση από τους δικηγόρους των συγκεκριμένων εταιρειών οι οποίες φτάνουν και στα όρια απειλών κατά των μελών μας.
Γνωρίζουμε ότι ήδη βρίσκεστε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων προκειμένου να υπάρξει ένας ενιαίος φορέας και θα θέλαμε να μας ενημερώσετε για το τι ενέργειες πρόκειται να γίνουν προκειμένου και εμείς με την σειρά μας να ενημερώσουμε τα μέλη μας.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook