Οικονομική \”ανάσα\” έστω και προσωρινά, δίνει σε τετραμελή οικογένεια, μια ακόμη απόφαση του Ειρηνοδικείου Ηρακλείου και σε εφαρμογή του \”νόμου Κατσέλη\”.
Αναλυτικά, σε σχετική ανακοίνωση της Ένωσης Καταναλωτών Ηρακλείου – Κρήτης αναφέρονται τα εξής:
\”Η Ένωση Καταναλωτών Ηρακλείου – Κρήτης (ΕΝΚΗ Κρήτης) βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι η νομική της υπηρεσία πέτυχε μία ακόμη απόφαση σταθμό στη μάχη που δίνουμε για την υποστήριξη των υπερχρεωμένων νοικοκυριών. Στην νομική επιτυχία σταθμό εκτός από το \”κούρεμα χρέους\” από την εφαρμογή του νόμου 3869/2010 το Ειρηνοδικείο Ηρακλείου με την απόφαση του, συμπεριέλαβε ρητώς την διάσωση της πρώτης κατοικίας της 4μελούς οικογένειας. Η εξαιρετική αυτή επιτυχία του νομικού μας τμήματος δημιουργεί ένα σημαντικό δεδικασμένο για χρήση από τις νομικές υπηρεσίες των Ενώσεων Καταναλωτών απανταχού της Ελλάδος. 
Σε λεπτομέρειες η περίπτωση των υπερχρεωμένων μελών μας έχει ως εξής:
Πρόκειται για 4μελή οικογένεια νέων ανέργων από το 2008 γονέων
1) Εθνική Τράπεζα 133.426 (στεγαστικά δάνεια) & 18.593 (αποπεράτωσης)
2) Alpha Bank 3.293 ευρώ (πιστωτική κάρτα)
3) Τράπεζα Πειραιώς 3.687 ευρώ (καταναλωτικό δάνειο)
Σύνολο οφειλών 158.406 ευρώ εκ των οποίων τα 152.020 στην κύρια πιστώτρια Εθνική Τράπεζα.
Μοναδικό περιουσιακό στοιχείο μια διώροφη μονοκατοικία 119 τ.μ επί οικοπέδου 360 τ.μ. ευρισκομένη σε κοινότητα 15 χλμ από το Ηράκλειο. Αντικειμενική αξία ακινήτου 28.562 ευρώ. Η οικογένεια επίσης κατέχει αυτοκίνητο Fiat Pundo του 2005 αξίας περίπου 2000 Ευρώ.
Η απόφαση του Ειρηνοδικείου περιληπτικά είναι η εξής:
1. Ρυθμίζει τα χρέη της αιτούσης και ορίζει μηδενική καταβολή για 12 μήνες
2. Ορίζει περίοδο χάριτος στα 3 χρόνια από την δημοσίευση της απόφασης
3. Για την προστασία της κύριας κατοικίας η αιτούσα θα πρέπει να καταβάλει το ποσό των 22.900,32 Ευρώ (80% της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου) 
4. Ορίζει το ποσό των μηνιαίων καταβολών στα 127,24 Ευρώ για την αποπληρωμή της παραπάνω οφειλής για τα επόμενα 15 χρόνια. 
5. Η αποπληρωμή του ποσού αυτού θα ξεκινήσει με ΠΕΡΙΟΔΟ ΧΑΡΙΤΟΣ 3 χρόνων μετά τη δημοσίευση της απόφασης, και θα γίνει εντόκως, χωρίς ανατοκισμό με το μέσο επιτόκιο στεγαστικού δανείου, με το κυμαινόμενο επιτόκιο που θα ισχύει κατά το χρόνο της αποπληρωμής, σύμφωνα με το στατιστικό δελτίο της Τράπεζας της Ελλάδος και θα ικανοποιηθούν προνομιακά η Εμπορική Τράπεζα και ο ΟΕΚ που έχουν εξασφαλιστεί με την εγγραφή προσημειώσεων υποθήκης. 
Το ΔΣ της Ένωσης Καταναλωτών Ηρακλείου Κρήτης (ΕΝΚΗ) συγχαίρει το οικονομοτεχνικό και νομικό τμήμα υποστήριξης των υπερχρεωμένων μελών μας για την άρτια προπαρασκευή και τεκμηρίωση της υπόθεσης. Η καταναλώτρια κατ’ ουσία με βάση την ευεργετική δικαστική απόφαση κατάφερε να κουρευτεί το χρέος της από τα 152.020 στα 22.900 Ευρώ δηλαδή σε ποσοστό 85%. Καλούμε όλους τους υπερχρεωμένους που αδυνατούν να διατηρούν ενήμερες τις δανειακές τους υποχρεώσεις να έρθουν σε επαφή μαζί μας για συμβουλευτική και νομική υποστήριξη. Η πιθανή επιτυχής ένταξη τους, με την βοήθεια του εξειδικευμένου τμήματος υπερχρέωσης που έχουμε οργανώσει, στις υφιστάμενες νομικές διατάξεις περί υπερχρεωμένων θα τους επιτρέψει την απαραίτητη οικονομική ελάφρυνση για ένα νέο οικονομικό ξεκίνημα χωρίς τον βραχνά των πλειστηριασμών και των διαταγών πληρωμής των τραπεζών.
Γραφεία ΕΝΚΗ Κρήτης: Ανωπόλεως 29 (πλατεία Ελευθερίας, πάροδος οδού Πεδιάδος), Τηλέφωνα: 2810.240450 & 6949 627139, 6982 502713
ΔΣ Ένωσης Καταναλωτών Ηρακλείου – Κρήτης (ΕΝΚΗ Κρήτης)\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook