Έντονη αντιπαράθεση ξέσπασε μεταξύ της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του κινέζου ομολόγου του στο λιμάνι του Πειραιά το πρωί της Παρασκευής.
Την αρχή έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ, με το τμήμα Nαυτιλίας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να τονίζει πως «για μία ακόμη φορά, τέταρτη μέσα σε 14 μήνες, ο πρωθυπουργός (…) επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της COSCO στο λιμάνι του Πειραιά, για να πανηγυρίσει την \”εντυπωσιακή αύξηση των εμπορευματικών όγκων\” και να μοιράσει μερικές χιλιάδες θέσεις εργασίας» σημείωσε μεταξύ άλλων η Κουμουνδούρου.
Ταυτόχρονα ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του, έθεσε μία σειρά από ερωτήματα:
«α) Ποια είναι τα οφέλη της χώρας από την αύξηση των εμπορευματικών όγκων της Cosco και μάλιστα, όταν, τα περισσότερα διέρχονται transit και η εταιρεία ζητάει να μην πληρώνει καν το ελάχιστο συμφωνηθέν εγγυημένο αντάλλαγμα στον ΟΛΠ; β) Πόσες θέσεις εργασίας δημιουργήθηκαν, ή μάλλον χάθηκαν και με ποιές εργασιακές συνθήκες; γ) Ποιές φοροαπαλλαγές απολαμβάνει ; δ) Γιατί η παράταξή του, όταν ήταν στην κυβέρνηση, επέλεξε να χαρίσει σε τρίτους το συγκριτικό πλεονέκτημα της θέσης του λιμανιού, το οποίο αναγνωρίζει και ο Κινέζος Πρωθυπουργός, λέγοντας, ότι έχει μειώσει τις μέρες μεταφοράς κατά 7 έως 11;».
Η κυβερνητική εκπρόσωπος πέρασε άμεσα στην αντεπίθεση και έκανε λόγο για ψέμματα και προπαγάνδα» από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ.
«Χωρίς κανένα σεβασμό στους κανόνες φιλοξενίας, την ώρα που ο Πρωθυπουργός μιας μεγάλης και ισχυρής χώρας όπως η Κίνα επισκέπτεται την πατρίδα μας, μιλά με τόση θέρμη για τον λαό μας και τον πολιτισμό μας, επιβεβαιώνει τη στρατηγική σχέση Ελλάδας- Κίνας και δηλώνει κατηγορηματικά ότι θα μας στηρίξει στα πιο σημαντικά βήματά μας προς την ανάκαμψη, ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει να επιτεθεί με υβριστικούς χαρακτηρισμούς στον Πρωθυπουργό και στην κυβέρνηση» σημείωσε η κυρία Βούλτεψη και προσέθεσε:
«Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ ψεύδεται και προπαγανδίζει, διότι στην COSCO περίπου 1.000 Έλληνες εργάζονται ήδη. Τόπος εργασίας τους είναι το Κερατσίνι και ο σταθμός εμπορευματοκιβωτίων (ΣΕΜΠΟ) και όχι το Λιμάνι του Πειραιά».
Σε νέα του ανακοίνωση, το τμήμα Ναυτιλίας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης απάντησε πως «ο σταθμός εμπορευματοκιβωτίων είναι αναπόσπαστη δραστηριότητα του λιμανιού του Πειραιά, το οποίο εκτός από τον Δήμο Πειραιά εκτείνεται σε Κερατσίνι- Δραπετσώνα και Πέραμα και στη συνέχεια να υβρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ».
Παράλληλα σημείωσε ότι «όσο για τα κυβερνητικά ψέματα περί δημιουργίας 1.000 θέσεων εργασίας στο Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων, ο λαός της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά γνωρίζει την πραγματικότητα, που είναι μια: Οι σταθερές θέσεις εργασίας είναι μόλις 250, περίπου άλλοι τόσοι είναι “νοικιασμένοι” εργαζόμενοι της μιας ημέρας ενώ απομακρύνθηκαν από τον ΟΛΠ άλλοι 400 εργαζόμενοι».
Η κυρία Βούλτεψη ανταπαντώντας για ακόμη μία φορά στον ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε πως ο με «μαθήματα οικονομικής δραστηριότητας προσπαθεί να κρύψει την εμφάνιση και νέου (έκτου, μαζί με τη δήλωση Γλέζου) μέσα σε λίγες μέρες, κειμένου αμφισβήτησης της ηγετικής ομάδας».
«Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να ελέγξει το κόμμα του και θέλει να κυβερνήσει την Ελλάδα, κάνοντας και υποδείξεις περί “ανάπτυξης” και επενδύσεων», προσέθεσε η κυβερνητική εκπρόσωπος. 
newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook