Πέντε ισλαμιστές μαχητές, όλοι τους Αυστραλοί και Βρετανοί πολίτες, καλούν τους μουσουλμάνους να ενταχθούν στις τάξεις τους και να πολεμήσουν στη Συρία, σε ένα νέο βίντεο που ανάρτησε στο διαδίκτυο το Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε (ΙΚΙΛ).
Στο βίντεο αυτό, που τιτλοφορείται «Δεν υπάρχει Ζωή χωρίς τον Τζιχάντ», εμφανίζονται οι πέντε άνδρες, καθισμένοι σε μια αγροτική τοποθεσία. Κρατούν τουφέκια ενώ πίσω τους είναι απλωμένο το μαύρο λάβαρο της Αλ Κάιντα.
«Είμαστε ένα Κράτος που εφαρμόζει τη σαρία (ισλαμικός νόμος) στο Ιράκ και τη Σαμ (σ.σ. Συρία) και αναζητούμε στρατιώτες – εμείς δεν καταλαβαίνουμε από σύνορα», δηλώνει ένας από αυτούς μιλώντας στα αγγλικά. Στον υπότιτλο αναγράφεται ότι ονομάζεται Άμπου Μουτάνα αλ Γιεμένι και είναι Βρετανός.
«Συμμετείχαμε σε μάχες στη Σαμ και σε λίγες μέρες θα πάμε στο Ιράκ και θα πολεμήσουμε εκεί, με τη θέληση του Θεού, και θα πάμε ακόμη και στην Ιορδανία και τον Λίβανο, χωρίς προβλήματα», συνέχισε.
Οι άλλοι τέσσερις τζιχαντιστές είναι οι Βρετανοί Άμπου Μπάρα αλ Χίντι και Άμπου Ντουτζάνα αλ Χίντι και οι Αυστραλοί Άμπου Γιαχία αλ Σάμι και Άμπου Νουρ αλ Ιράκι.
Με εντυπωσιακή ταχύτητα το ΙΚΙΛ κατέλαβε αιφνιδιαστικά μεγάλο μέρος του ιρακινού εδάφους, ιδίως στις βορειοδυτικές και κεντρικές περιοχές, περιλαμβανομένης και της Μοσούλης, της δεύτερης σε μέγεθος πόλης της χώρας. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε την Πέμπτη έτοιμος να στείλει στη Βαγδάτη 300 στρατιωτικούς συμβούλους για να εκπαιδεύσουν και να βοηθήσουν τις ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας να αντιμετωπίσουν τους τζιχαντιστές.
newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook