Η Πρώτη Ημέρα του Καλοκαιριού, η μέρα για την οποία – όπως είπε στην ομολογία του ο 22χρονος που σκότωσε την άστεγη στη Γλυφάδα ετοίμαζε και «νέα ανθρωποθυσία», σηματοδοτεί ένα τριήμερο παγανιστικών τελετών, μυήσεων νέων μελών, διαφόρων «ακίνδυνων» θυσιών, υπό το φως του φεγγαριού.

Είναι η στιγμή κατά την οποία ο Ήλιος βρίσκεται στο πιο δυνατό του σημείο, και οι οπαδοί του Σατανισμού τον καλούν, καθόλη τη διάρκεια της νύχτας, να επιστρέψει.

Υπολείμματα τέτοιου είδους «τελετών» στην Ελλάδα βρίσκουν οι αρχές τα ξημερώματα, σε παραλίες και σημεία φορτισμένα ενεργειακά -όπως το Σούνιο: φωτιές που ακόμη μισοκαίνε, κεριά λιωμένα, πεντάλφες σχηματισμένες στην άμμο.

Στη χώρα μας ο «Σατανισμός» δεν είναι τίποτα περισσότερο από το επικίνδυνα επιπόλαιο παιχνίδι κάποιων εκκεντρικών νεαρών, αποκομμένων συνήθως από την οικογένεια και τις παρέες.

«Είναι η νύχτα με τις περισσότερες καταγγελίες προς την αστυνομία. Στην Αττική, είναι από εμπειρία χαρτογραφημένα τα σημεία στα οποία μικρές ομάδες συγκεντρώνονται και \”θυσιάζουν\” ζώα, είτε αδέσποτα σκυλιά είτε ζωντανά κοτόπουλα που αγοράζουν από λαϊκές αγορές. Είναι, συνήθως, το Σούνιο, τα βράχια της Φρεατύδας και η παραλία της Γλυφάδας. Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν αναφορές ή ενδείξεις για ακόμα πιο ακραίες καταστάσεις, άλλωστε στη χώρα η \”λατρεία του Σατανά\” δεν είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη», λέει στο newpost ο ιδιωτικός ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης ο οποίος έχει ασχοληθεί επαγγελματικά με πολλά κρούσματα που δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας

newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook