Για δεύτερο συνεχόμενο καλοκαίρι ο σεΐχης του Κατάρ, Χαμάντ μπιν Τζασίμ μπιν Τζαμπέρ αλ Θάνι, επέλεξε να ξεκινήσει τις διακοπές του από την όμορφη Σκιάθο.

Εδώ και λίγες ημέρες η υπερπολυτελής θαλαμηγός του «Al Mirqab» έχει αγκυροβολήσει στην παραλία Μάραθα, σε απόσταση αναπνοής από τις Κουκουναριές.

\"\"

Ο Αραβας γαλαζοαίματος βρέθηκε πριν από λίγες ημέρες στο νησί του Παπαδιαμάντη για ολιγοήμερες διακοπές μαζί με τις δύο γυναίκες του, τα 3 από τα 15 παιδιά του και φίλους του.
Η παρουσία του έγινε αμέσως αντιληπτή από τους κατοίκους του νησιού και τους τουρίστες, καθώς το 133 μέτρων σκάφος αξίας 300 εκατ. δολαρίων μαγνήτισε όλα τα βλέμματα. 

\"\"

Το μέγεθός του μάλιστα δεν του επέτρεψε να αγκυροβολήσει στο λιμάνι και οι λιμενικές αρχές ενημέρωσαν τον Ελληνα καπετάνιο να ρίξει άγκυρα ανοιχτά της παραλίας μεταξύ Κουκουναριών και Μάραθων.

\"\"

Ο σεΐχης απόλαυσε τον ήλιο και τη θάλασσα, ενώ δεν παρέλειψε να επιδοθεί και στο αγαπημένο του άθλημα, το τζετ σκι.

Την περασμένη Τρίτη το μεσημέρι μαζί με τα παιδιά και τους φίλους του έπαιξε βόλεϊ στο ειδικό πλωτό γήπεδο που διαθέτει. Διακριτικά αλλά σε απόσταση αναπνοής βρίσκονταν πάντα οι άνδρες της προσωπικής ασφάλειας του Χαμάντ μπιν Τζασίμ μπιν Τζαμπέρ αλ Θάνι, οι οποίοι είναι Βρετανοί πεζοναύτες άριστα  εκπαιδευμένοι.

\"\"

Τις τέσσερις ημέρες που έμεινε στη Σκιάθο οι τουρίστες είδαν πώς περνά τις διακοπές του ένας σεΐχης. Κάθε πρωί το πλήρωμα του «Al Mirqab» ετοίμαζε το κατάστρωμα για τον σεΐχη και την οικογένειά του. 

\"\"

Ασπρες ομπρέλες και ξαπλώστρες στήνονταν για την απαραίτητη ηλιοθεραπεία, ενώ τα τζετ σκι, το γήπεδο του βόλεϊ και η νεροτσουλήθρα έπαιρναν θέση για τα θαλάσσια παιχνίδια των παιδιών της βασιλικής οικογένειας.

\"\"

Στην παραλία όπου στήθηκε το γήπεδο του βόλεϊ άνδρες της ασφάλειάς του μετέβαιναν με ένα από τα πέντε tender που διαθέτει η θαλαμηγός προκειμένου να την ελέγξουν εξονυχιστικά.  
Τα απογεύματα η βασιλική οικογένεια δειπνούσε στη θαλαμηγό απολαμβάνοντας την ελληνική κουζίνα.

\"\"

Την περασμένη Τετάρτη ο σεΐχης επιβιβάστηκε στο ελικόπτερο της θαλαμηγού και πέταξε μέχρι το αεροδρόμιο της Σκιάθου, όπου τον περίμενε το ιδιωτικό αεροπλάνο της βασιλικής οικογένειας του Κατάρ για να τον μεταφέρει στο Λονδίνο, όπως ανέφερε μια πηγή στο «ΘΕΜΑ».

\"\"

\"\"

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο σεΐχης είχε μια μικρή συνάντηση και με τον ιδιοκτήτη του «Σκιάθος Παλλάς», στον οποίο μάλιστα πέρυσι είχε κάνει δώρο ένα ολόχρυσο επιτραπέζιο ρολόι με 20 διαμάντια, για μια βραδιά που είχε δειπνήσει στο εστιατόριο του ξενοδοχείου.

Σε αυτές τις πρώτες διακοπές ο σεΐχης έκανε παρέα και με τον Σαουδάραβα επιχειρηματία Αμπντούλ Ραχμάν αλ Σαάντ Ρασίντ, ο οποίος είναι ιδρυτής και πρόεδρος του επιχειρηματικού ομίλου Artar. Ο Σαουδάραβας επιχειρηματίας βρέθηκε στη Σκιάθο με τη θαλαμηγό «The Jewel».

\"\"

Πέρυσι, ιδιαίτερη εντύπωση στους τουρίστες και τους κατοίκους της Σκιάθου που έτυχε να βρεθούν στο μικρό λιμάνι, έκανε το tender που έφυγε από τη θαλαμηγό μεταφέροντας τα σκουπίδια του πρωθυπουργού του Κατάρ στην ακτή. Ηταν ένα σκάφος 10 μέτρων το οποίο κοστίζει τουλάχιστον 20.000 ευρώ και μετέφερε τόσα απορρίμματα όσα δεν βγάζουν  τρεις πολυκατοικίες στο Παγκράτι! Πολλοί ήταν εκείνοι που σήκωσαν το κινητό τους και τράβηξαν φωτογραφίες και βίντεο τους άτυχους άνδρες του πληρώματος που πετούσαν στους κάδους τα σκουπίδια του σεΐχη.

\"\"

Ο γαλαζοαίματος πρωθυπουργός

Ο Χαμάντ μπιν Τζαμπέρ αλ Θάνι είναι μέλος της βασιλικής οικογένειας του Κατάρ και διετέλεσε πρωθυπουργός από το 2007 έως τον Ιούνιο του 2013, ενώ από το 1992 κατέχει τη θέση του υπουργού Εξωτερικών της χώρας.

Με τον γνωστό σε όλους μας εμίρη του Κατάρ Χαμάντ μπιν Χαλίφα αλ Θάνι είναι ξαδέλφια. Πριν από δύο χρόνια ο Χαμάντ μπιν Τζαμπέρ αλ Θάνι συμπεριλήφθηκε στη λίστα που εξέδωσε το περιοδικό «TIME» για τα «Πρόσωπα με τη μεγαλύτερη επιρροή παγκοσμίως».

\"\"

Το 1982 παντρεύτηκε την Τζαχάρ μπιν Φαχάντ αλ Θάνι, ενώ το 1996 παντρεύτηκε τη Νουρ Αλ Σουμπαγιέ, κόρη του τότε υπουργού Παιδείας. Από τους δύο γάμους του έχει αποκτήσει 15 παιδιά.

\"\"

\"\"

Οπως και ο ξάδελφός του, ο οποίος αγόρασε πριν από λίγα χρόνια την Οξιά, αγαπά πάρα πολύ την Ελλάδα, ενώ, σύμφωνα με άνθρωπο της πρεσβείας του Κατάρ στη χώρα μας, «όλα τα μέλη της βασιλικής οικογένειας αγαπούν την Ελλάδα και κάθε χρόνο φροντίζουν να έρχονται για διακοπές, έστω και για λίγες ημέρες».

\"\"

Σύμφωνα με τους οικονομικούς αναλυτές, η προσωπική του περιουσία αγγίζει τα 3,2 δισ. δολάρια. Τον Αύγουστο του 2012 το όνομά του αναφέρθηκε σε σελίδες οικονομικών και lifestyle περιοδικών διότι απέκτησε αντί 47 εκατ. δολαρίων ένα από τα ακριβότερα διαμερίσματα στο Μανχάταν. Ο 54χρονος σεΐχης είναι ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου «Four Seasons» στην Ντόχα του Κατάρ, ενώ διαθέτει και πλήθος μετοχών σε όλες τις εταιρείες της βασιλικής οικογένειας.

\"\"

«Al Mirqab», το θαύμα της ναυπηγικής

Η θαλαμηγός του σεΐχη, η οποία του κόστισε 300 εκατ. δολάρια,  διαθέτει πισίνα, ελικοδρόμιο, τζακούζι, αίθουσα κινηματογράφου και πέντε σουίτες. Ναυπηγήθηκε το 2008 στο Wewelsfleth της Γερμανίας και σύμφωνα με το «Forbes» είναι το πιο σύγχρονο και πολυτελές σκάφος που βγήκε στα νερά εκείνη τη χρονιά. Χαρακτηριστικό είναι ότι το πολυτελές γιοτ έχει και δική του σελίδα στο wikipedia. Αρχιτέκτονας της θαλαμηγού είναι ο Tim Heywood, ενώ την εσωτερική διακόσμησή του ανέλαβε ο Andrew Winch, ο οποίος είναι διακεκριμένος designer θαλαμηγών και πολυτελών γιοτ.

\"\"

Μάλιστα ο διεθνής designer συμβουλεύτηκε αρκούντως τον σεΐχη του Κατάρ πριν αρχίσει να διακοσμεί το σκάφος, ο οποίος του εξέφρασε την επιθυμία του το εσωτερικό του σκάφους του να θυμίζει κάτι από το σπίτι του στο Κατάρ. Ετσι μόλις οι επισκέπτες ανεβούν στο «Al Mirqab» διακρίνουν έπιπλα σκαλισμένα στο χέρι, καναπέδες με πολλά μαξιλάρια, χαλιά Περσίας, μαρμάρινα δάπεδα, μπρούτζινες χειρολαβές και στους τοίχους πίνακες διάσημων ζωγράφων, μεταξύ των οποίων οι Βαν Γκογκ, Πικάσο κ.ά.

Κάθε κρεβατοκάμαρα της θαλαμηγού διαθέτει δικό της μπάνιο, ενώ οι περισσότερες από τις σουίτες διαθέτουν και δικό τους μπαλκόνι που βλέπει στο κατάστρωμα του σκάφους.

\"\"

Το 133 μέτρων σκάφος ταξιδεύει πολύ συχνά στις ελληνικές θάλασσες και πολλές φορές τον χειμώνα είναι αγκυροβολημένο στη μαρίνα του Φλοίσβου για συντήρηση και ανεφοδιασμό.

Είναι εξοπλισμένο με δύο πριβέ σουίτες για τους ιδιοκτήτες, άλλες 10 για τους καλεσμένους, ενώ υπάρχουν και πολυτελή δωμάτια για το πλήρωμα. Συνολικά η θαλαμηγός μπορεί να φιλοξενήσει τουλάχιστον 24 άτομα, ενώ έχει και 55μελές πλήρωμα. Επίσης, διαθέτει γραφείο με πλούσιο εξοπλισμό και αίθουσα συνεδριάσεων για τις συναντήσεις του σεΐχη.

\"\"

Επίσης οι καλεσμένοι του σεΐχη έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν εκτός από τις πισίνες, το τζακούζι και το ιδιωτικό σινεμά, να επιλέξουν ανάμεσα σε μια πληθώρα θαλάσσιων παιχνιδιών όπως τα περίφημα τζετ σκι ή τα γουίντσερφ. Οσον αφορά στην ασφάλεια του σκάφους, σύμφωνα με πληροφορίες διαθέτει γερμανικό αντιπυραυλικό σύστημα και ειδικά ραντάρ για παν ενδεχόμενο.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook