Σε μια κινηματογραφική επιχείρηση του λιμενικού σε Ελευσίνα και Κορωπί οι άνδρες του Σώματος κατάφεραν να μπλοκάρουν ακόμη έναν τόνο ηρωίνης αλλά και να συλλάβουν άλλα 14 μέλη του κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών με έδρα τη βίλα της Φιλοθέης.

Όλα έγιναν μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, έπειτα από αστραπιαία επιχείρηση των ειδικών δυνάμεων του Λιμενικού Σώματος.

Σε δύο παράλληλες επιχειρήσεις, οι «ράμπο» του Λιμενικού μπλόκαραν πλοίο στην Ελευσίνα που θεωρείται ότι ανήκει στο ελληνοτουρκικό καρτέλ ναρκωτικών, το οποίο μόλις είχε ξεφορτώσει ποσότητα ηρωίνης και συνέλαβαν τα 14 μέλη του πληρώματος.

Η έφοδος των ειδικών δυνάμεων του Λιμενικού πραγματοποιήθηκε έπειτα από πληροφορίες που είχαν για τις κινήσεις του ύποπτου πλοίου, αλλά και για το φορτίο που μετέφερε.

Το πλοίο εντοπίστηκε στην Ελευσίνα, μόλις είχε ξεφορτώσει. Ωστόσο, το φορτίο είχε ήδη μεταφερθεί σε αποθήκη στη Βάρης-Κορωπίου.

Με δύο παράλληλες επιχειρήσεις οι ειδικές δυνάμεις του Λιμενικού Σώματος, κατάφεραν να μπλοκάρουν το συγκεκριμένο πλοίο και στη συνέχεια να βάλουν στο χέρι το φορτίο που είχε μεταφερθεί στην αποθήκη.

Τα 850 κιλά καθαρής ηρωίνης ήταν σε σακιά, ενώ ενδεικτικό του μεγέθους της ποσότητας είναι το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της μεταφοράς της κατασχεθείσας ποσότητας στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, χρειάστηκε ο οδηγός του οχήματος να κινείται με αργή ταχύτητα, προκειμένου να μην φύγει μέρος του εμπορεύματος στην άσφαλτο.

Οι έρευνες για την υπόθεση συνεχίζονται και στο μικροσκόπιο των αξιωματικών του λιμενικού μπαίνει η κάθε πληροφορία.

Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση ήδη έχουν προφυλακιστεί τρεις Ελληνες, ανάμεσά τους ένας εφοπλιστής και πέντε Τούρκοι, οι οποίοι ξόδευαν τεράστια ποσά σε αγορές ειδών πολυτελείας, διέμεναν σε πολυτελείς σουίτες ξενοδοχείων, ενώ αγόραζαν ακριβά αυτοκίνητα και κοσμήματα αξίας δεκάδων χιλιάδων ευρώ. (δείτε εδώ)

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook