Υλικά
• 400 γρ. μαύρες ελιές (απυρήνωτες)
• 40 γρ. ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
• 1 κ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
• 1 κ. γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
• 1 κ. γλυκού φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο
• 40 γρ. χυμό λεμονιού
• 5 γρ. ξερό κόλιαντρο
• 5 γρ. κύμινο
• 80 γρ. παρθένο ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά στον κάδο του μπλέντερ και τα χτυπάμε για 5 λεπτά σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να αποκτήσουμε έναν πηχτό πολτό.
Μεταφέρουμε σε βαζάκι και συντηρούμε στο ψυγείο. Η πομάδα ελιάς, μπορεί με άνεση να επαλειφθεί πάνω σε μια φέτα ψωμιού, καθώς επίσης ταιριάζει και με φρέσκες σαλάτες και ψητά σχάρας.