Υλικά

• 400 γρ. μαύρες ελιές (απυρήνωτες)
• 40 γρ. ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
• 1 κ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
• 1 κ. γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
• 1 κ. γλυκού φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο
• 40 γρ. χυμό λεμονιού
• 5 γρ. ξερό κόλιαντρο
• 5 γρ. κύμινο
• 80 γρ. παρθένο ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά στον κάδο του μπλέντερ και τα χτυπάμε για 5 λεπτά σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να αποκτήσουμε έναν πηχτό πολτό.

Μεταφέρουμε σε βαζάκι και συντηρούμε στο ψυγείο. Η πομάδα ελιάς, μπορεί με άνεση να επαλειφθεί πάνω σε μια φέτα ψωμιού, καθώς επίσης ταιριάζει και με φρέσκες σαλάτες και ψητά σχάρας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook