Δίχως… τέλος φαίνεται να είναι το κουβάρι με τις τεράστιες ποσότητες ηρωίνης και το κύκλωμα στο οποίο δεν εμπλέκεται μόνο ο εφοπλιστής Ε. Γιανουσσάκης αλλά και άλλοι επιχειρηματίες όπως προκύπτει από την «έφοδο» που πραγματοποίησε το λιμενικό τα ξημερώματα σε νέα επιχείρηση σε αποθήκη στο Κορωπί.
Το λιμενικό αξιοποιώντας πολύτιμες πληροφορίες από τον… πληροφοριόδοτη που «έδωσε» το κύκλωμα της Φιλοθέης έφτασε στον εντοπισμό εννιακοσίων ογδόντα έξι κιλών και εξακοσίων γραμμαρίων (986,600kgr) ηρωίνης, καθώς και στη σύλληψη του 10μελούς πληρώματος δεξαμενόπλοιου NOOR ONE σημαίας Τόγκο.
Συγκεκριμένα, το πλοίο το οποίο βρίσκεται στην περιοχή Βλήχας της Ελευσίνας, είναι το πλοίο το οποίο μετέφερε την ποσότητα ηρωίνης από τα διεθνή ύδατα μεταξύ του Ομάν και του Πακιστάν, καθώς και την ποσότητα των ενός τόνου, εκατόν τριάντα τριών κιλών και τετρακοσίων είκοσι γραμμαρίων ηρωίνης, που είχε εντοπιστεί και κατασχεθεί στις 12-06 σε αποθήκη στο Κορωπί.

Και νέα… υψηλά πρόσωπα στο κύκλωμα

Για την υπόθεση συνελήφθησαν 14 άτομα, μεταξύ των οποίων 10 αλλοδαποί μέλη του πληρώματος του πλοίου, στην πλειονότητά τους Τούρκοι και άλλα τέσσερα άτομα, μεταξύ των οποίων δύο Έλληνες, μια γυναίκα και ένας άνδρας.
Η γυναίκα είναι η εκπρόσωπος της πλοιοκτήτριας εταιρείας, ενώ ο άνδρας φέρεται να έχει βοηθήσει στη μεταφορά της ηρωϊνης. Ανάμεσα στους συλληφθέντες, υπάρχει αλλοδαπός, οδηγός φορτηγού, το όχημα του οποίου είχε εντοπιστεί σε αποθήκη στο Σχιστό και πιθανόν με αυτό να είχε μεταφερθεί ποσότητα ναρκωτικών ουσιών. Η δε ηρωίνη φέρεται να είχε τοποθετηθεί στο φορτηγό κάτω από καύσιμη ύλη ΠΕΛΕΤ, πριν μεταφερθεί στην αποθήκη.
Σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζεται επίσης ο ρόλος ενός επιχειρηματία που φέρεται ως συνεργάτης του εφοπλιστή στις… ναυτιλιακές επενδύσεις στο Ντουμπάι αλλά και στην ιδιοκτησία του «NΟΟΡ ΟΝΕ». Το πρόσωπο αυτό φέρεται να είχε δραστηριότητα και στην Αθήνα με ΠΑΕ. Όλοι οι συλληφθέντες πάντως κρατούνται στο κεντρικό λιμεναρχείο Πειραιά και αναμένεται να οδηγηθούν αύριο στην Εισαγγελία Πειραιά.

Βαρβιτσιώτης: Κάποιοι πιστεύουν ότι η χώρα είναι ξέφραγο αμπέλι

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, δήλωσε σχετικά: Για τη χθεσινή νέα επιτυχία εντοπισμού και κατάσχεσης ενός ακόμη τόνου ηρωίνης, αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στο Λιμενικό Σώμα και στα στελέχη που συμμετείχαν σε αυτή την επιχείρηση. Σας τα μεταφέρω από τον Πρωθυπουργό, σας τα εκφράζω εγώ προσωπικά και βέβαια όλος ο ελληνικός λαός.
Οι συντονισμένες προσπάθειες, η αμεσότητα στις επιχειρήσεις, το υψηλό αίσθημα επαγγελματισμού, η σοβαρότητα στην προετοιμασία και ο συνδυασμός όλων των πληροφοριών, οδήγησαν στο να κατασχεθεί η μεγαλύτερη ποσότητα ηρωίνης που έχει βρεθεί σε ευρωπαϊκό και, ενδεχομένως σε παγκόσμιο επίπεδο. Κάποιοι που πιστεύουν ότι η Ελλάδα είναι ξέφραγο αμπέλι θα απογοητευτούν.
Η Ελλάδα έχει αξιόπιστες αρχές ασφαλείας, έχει ένα Λιμενικό Σώμα, το οποίο δίνει μάχη σε όλα τα επίπεδα καθημερινά και αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια για την αυτοθυσία των ανδρών και των γυναικών του. Ιδιαίτερα, όμως, συγχαρητήρια αξίζουν στη Διεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Λιμενικού Σώματος, στα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, σε όλες τις Ειδικές Δυνάμεις του Λιμενικού Σώματος που συμμετείχαν σε αυτή την επιχείρηση, στη Μονάδα Υποβρυχίων Αποστολών Λ.Σ. και βέβαια στα Τμήματα Ασφαλείας και Πληροφοριών, τα οποία έδρασαν με πρωτοφανή αποτελεσματικότητα, συνδυάζοντας πάρα πολλές πληροφορίες. Το Λιμενικό Σώμα θα συνεχίζει να συνεργάζεται με όλες τις διεθνείς αρχές για την αντιμετώπιση της μεγάλης υπόθεσης που λέγεται λαθρεμπόριο ναρκωτικών.
Θα συνεχίσει να αξιοποιεί όλες τις διεθνείς συνεργασίες και πληροφορίες, για να μπορέσει να έχει στο μέλλον και άλλες τέτοιου είδους επιτυχίες. Οι έρευνες συνεχίζονται και ελπίζουμε ότι σύντομα θα έχουμε και περισσότερα στοιχεία για αυτή την πολύ μεγάλη υπόθεση και πολύ μεγάλη επιτυχία. Τέλος, θα ήθελα να μεταφέρω ξανά ότι, τα στελέχη του Λ.Σ. έχουν τα συγχαρητήρια του πρωθυπουργού και, παράλληλα την απεριόριστη συμπαράστασή του σε αυτό το τιτάνιο έργο το οποίο επιτελούν.
newpost.gr/Αναστασία Γαλάνη

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook