Πολύ κοντά στην απόκτηση μη επανδρωμένων αεροσκαφών βρίσκεται η Ελληνική Αστυνομία. Αεροσκάφη που θα καταγράφουν και θα μεταφέρουν εικόνα και ήχο στο στρατηγείο της ΕΛ.ΑΣ.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Καθημερινής το οποίο επιβεβαίωσε εμμέσως ο υπουργός Δημοσίας Τάξεως Βασίλης Κικίλιας μιλώντας στον Γιώργο Αυτιά, το αρμόδιο υπουργείο βρίσκεται ήδη σε προχωρημένες συζητήσεις με ισραηλινών συμφερόντων εταιρείες που εξειδικεύονται στην κατασκευή μη επανδρωμένων αεροσκαφών. Πρόθεση των επιτελών της ΕΛ.ΑΣ. είναι να χρησιμοποιήσουν τα εν λόγω αεροπλάνα για τον έλεγχο των συνόρων, αλλά και σε αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις μέσα στον αστικό ιστό.
Όπως τόνισε ο κ. Κικίλιας στον ΣΚΑΙ «είναι πεποίθησή μας ότι πρέπει να θωρακίσουμε την Ελληνική Αστυνομία και την Ελληνική Πολιτεία με αυτά τα – σε εισαγωγικά αν θέλετε – «όπλα» ή εργαλεία, έτσι ώστε να γίνουμε πιο αποτελεσματικοί. Και αυτό θα γίνει στους επόμενους μήνες.[…] Θα προσπαθήσουμε έτσι ώστε να θωρακίσουμε, αν θέλετε, τη χώρα απέναντι σε αυτούς οι οποίοι έχουν άλλα σχέδια από αυτά της έννομης τάξης, της Δημοκρατίας και της σωστής λειτουργίας του πολιτεύματός μας».
Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της Καθημερινής τα UAV ή «Drones», μπορούν και πετούν αθόρυβα, άρα δίχως να γίνονται αντιληπτά πάνω από περιοχές αστυνομικού ενδιαφέροντος, μεταφέροντας (είτε πρόκειται π.χ. για την ελληνοτουρκική μεθόριο είτε για τα Εξάρχεια) εικόνα, ήχο και άλλα δεδομένα στο κέντρο επιχειρήσεων της ΕΛ.ΑΣ. Είναι χαρακτηριστικό ότι η ιδέα για την αγορά μη επανδρωμένων αεροσκαφών γεννήθηκε την περίοδο των μεγάλων συγκεντρώσεων των «Αγανακτισμένων» στην πλατεία Συντάγματος.
newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook