«Φάμπρικα» σε βάρος του Οργανισμού Συγκοινωνιών είχαν στήσει δύο οδηγοί ηλικίας 31 και 32 ετών που εργάζονταν και ως εθελοντές ελεγκτές.
Οι δύο άνδρες για μεγάλο χρονικό διάστημα ήλεγχαν επιβάτες αλλά έκοβαν πλαστά πρόστιμα, εισπράττοντας κανονικά το αντίτιμο.
Η δράση τους αποκαλύφθηκε την περασμένη Παρασκευή όταν μια 25χρονη επιβάτης, σε βάρος της οποίας είχαν κόψει «πρόστιμο», πήγε σε σταθμαρχείο του ΟΣΥ και ζήτησε την ταυτότητά της την οποία μάλλον εκ παραδρομής είχαν κρατήσει οι δύο επίορκοι υπάλληλοι αφού τους πλήρωσε άμεσα το πρόστιμο των 72 ευρώ για να μειωθεί στο μισό. 
Ο σταθμάρχης που είδε την απόδειξη προβληματίστηκε όπως αναφέρει το protothema.gr, και ζήτησε τη βοήθεια του κέντρου κομίστρου του Οργανισμού που με τη σειρά του τον ενημέρωσε ότι η συγκεκριμένη απόδειξη ήταν πλαστή. Άμεσα αναζητήθηκαν οι έξι ελεγκτές που είχαν εργαστεί στη συγκεκριμένη γραμμή την επίμαχη ημερομηνία και μετά από έρευνες το τμήμα εσωτερικών υποθέσεων εντόπισε τους δύο δράστες που συνελήφθησαν και οδηγηθήκαν στην Ασφάλεια. Μάλιστα ο 31χρονος αντιλαμβανόμενος τη «γκάφα» επιχείρησε να καταστρέψει τα πειστήρια βάζοντας φωτιά στα πλαστά μπλοκ και στην ταυτότητα της επιβάτιδος.
Η «μηχανή» των δύο οδηγών είχε ξεκινήσει τουλάχιστον από τον Απρίλιο του 2013 με τη βοήθεια ενός 44χρονου τυπογράφου από την περιοχη της Βάρης που τους προμήθευε με τα πλαστά μπλοκ και μια σφραγίδα κόκκινου χρώματος, με την οποία θεωρούσαν την πράξη βεβαίωσης προστίμου κατά το ήμισυ.
Οι δυο υπάλληλοι, παράλληλα με τα καθήκοντα του οδηγού εργάζονταν ως εθελοντές ελεγκτές τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα κερδίζοντας ο καθένας κάθε φορά από 200 έως 350 ευρώ με το συνολικά κέρδη τους να ανέρχονται κατ\’ εκτίμηση από 50.000 έως 90.000 ευρώ.
Παραλληλα προκειμένου να μην κινήσουν υποψίες έκοβαν και νόμιμα πρόστιμα συμπληρώνοντας αντίστοιχα τα μπλοκ που τους είχαν χορηγηθεί από την εταιρεία.
Από την πλευρά της η διοίκηση του Οργανισμού Συγκοινωνιών θα ακολουθήσει όλες τις διοικητικές και δικαστικές διαδικασίες εναντίον τους, μετά τη βεβαίωση της παράνομης ενέργειας, από τις διωκτικές αρχές και θα προβεί στην άμεση απόλυση των δυο υπαλλήλων.
Μαζί με τους δύο ελεγκτές και τον τυπογράφο που κατηγορούνται για πλαστογραφία, απάτη και απιστία σχετική με την Υπηρεσία, κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, συνελήφθη και ένας δεύτερος τυπογράφος, ηλικίας 52 ετών που κατηγορείται για απλή συνέργεια στα παραπάνω αδικήματα.
newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook