Προγραμματισμένες συναντήσεις για τον ΒΟΑΚ θα έχει αύριο, ημέρα Δευτερα 23 Ιουνίου 2014, ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης, στις 10:00 με τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη και λίγο αργότερα στις 12:00 με τον Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης κ. Γρηγόρη Ροκαδάκη. Αντικείμενο των συναντήσεων θα είναι η ενεργοποίηση όλων των εμπλεκομένων για την βελτίωση της ασφάλειας του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Βουλευτή \”ο ΒΟΑΚ αποτελεί έναν από τους πλέον επικίνδυνους οδικούς άξονες στην Ελλάδα. Από το 2000 έως σήμερα έχουν χάσει τη ζωή τους περισσότερα από 1500 άτομα στο οδικό δίκτυο της Κρήτης και οι 500 περίπου από αυτούς στο ΒΟΑΚ. Από τα 313 χιλιόμετρα του Βόρειου Οδικού Άξονα μόνο τα 35χιλιόμετρα διαθέτουν διαχωριστικά στηθαία, ενώ το οδόστρωμα είναι εξαιρετικά γερασμένο δεδομένου ότι ο ΒΟΑΚ ξεκίνησε να κατασκευάζεται το 1965 και ολοκληρώθηκε, θεωρητικά το 1975.
Ο Λευτέρης Αυγενάκης έχει μέχρι σήμερα ήδη υποβάλει συγκεκριμένες προτάσεις προς τον αρμόδιο Υπουργό κ. Μ. Χρυσοχοΐδη, για την βελτίωση της εικόνας, αλλά κυρίως της ασφάλειας του ΒΟΑΚ, όπως η διόρθωση των ορίων ταχύτητας, η αποκατάσταση του οδοστρώματος με νέα άσφαλτο, η άμεση τοποθέτηση οδοδεικτικών πινακίδων και πινακίδων του ΚΟΚ, ο επαναχρωματισμός και η διόρθωση της οριζόντιας σήμανσης, η απομάκρυνση των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων κλπ. 
Όμως, όπως φαίνεται εκ του αποτελέσματος δεν έπιασαν τόπο. Επίκειται η ενεργοποίηση και συνεργασία όλων, κοινοβουλευτικών, αυτοδιοικητικών, υπηρεσιακών και βέβαια κυβερνητικών παραγόντων.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook