Θυμάστε το «Gay Village», το χωριό που θα έφτιαχνε ο ολλανδικός δήμος του Τίλμπουργκ αποκλειστικά για ομοφυλόφιλους; Ξεχάστε το…
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian αποδείχτηκε ότι η όλη ιστορία ήταν μία καλοστημένη φάρσα που διοργάνωσε η ομάδα Pink Festival, που στήνει φεστιβάλ στο Τίλμπουρκ. 
Αλλά ας θυμηθούμε λίγο…
Στο περιβόητο και… περίεργο χωριό που υποτίθεται θα κατασκευαζόταν μέσα στα σύνορα της ολλανδικής πόλης, γκέι άντρες και γυναίκες, καθώς και τα bisexual άτομα θα μπορούσαν να έχουν μια ανέμελη ζωή με πολλές πολυτέλειες, όπως γήπεδα τένις και σχολές μαγειρικής.
Η είδηση έγινε γρήγορα πρώτο θέμα στα μεγαλύτερα μέσα της χώρας αλλά και σε ξένα άλλα μέσα, μέχρι την ώρα που κάποιος κατάλαβε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά.
Ανάμεσα στα ΜΜΕ που μετέδωσαν την είδηση ήταν η κρατική τηλεόραση της χώρας NOS, η εφημερίδα NRC, τον βρετανικό Independent, το μεγαλύτερο κινεζικό πρακτορείο Xinhua και την διαδικτυακά ισχυρότατη Huffington Post.
Το πίστεψε ακόμη και το COC, η παλιότερη ομάδα για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων, με βάση μάλιστα το Άμστερνταμ.
Τα ολλανδικά ΜΜΕ που έπεσαν θύματα της φάρσας δεν το βρήκαν καθόλου αστείο, και εξέδωσαν ανακοίνωση εναντίον του δημάρχου επειδή τους «παραπλάνησε και εξέθεσε την αξιοπιστία τους», ενώ ο ίδιος δήλωσε, έπειτα από το σάλο που προκλήθηκε ότι δεν μπορούσε να διανοηθεί ότι αυτή η πλάκα θα έπαιρνε τόσο μεγάλες διαστάσεις. 
«Το έκανα για να \’\’τονώσω\’\’ τα δικαιώματα των γκέι και όχι για να παραπλανήσω τα media», απολογείται ο δήμαρχος. 
protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook