Η αμερικανική εταιρεία εξέλιξης και κατασκευής συστημάτων αερόσακων TRW, παρουσίασε μια νέα ιδέα για τους εμπρόσθιους αερόσακους. Πρόκειται για την τοποθέτηση τους στο στην οροφή του αυτοκινήτου, θέση που σύμφωνα με την εταιρεία θα διευκολύνει πολύ το σχεδιασμό ταμπλό και τιμονιού!

Ένας από τους βασικούς λόγους εξέλιξης των εμπρόσθιων αερόσακων οροφής για οδηγό/συνοδηγό, είναι οι σχεδιαστικοί περιορισμοί που προκύπτουν από την τοποθέτηση τους στο τιμόνι, καθώς και στην δεξιά πλευρά του ταμπλό. Με τη λύση των εμπρόσθιων αερόσακων στην οροφή, η εταιρεία υποστηρίζει ότι μπορεί να βελτιωθεί κατά πολύ η εργονομία, οι διαθέσιμοι χώροι για μικροαντικείμενα, αλλά και συνολικά η αισθητική στα εσωτερικά των αυτοκινήτων που θα τους χρησιμοποιήσουν, αλλάζοντας κυριολεκτικά το σχεδιασμό τους.

Μάλιστα, η TRW εργάζεται εδώ και δύο χρόνια πολύ στενά με ευρωπαίο κατασκευαστή οχημάτων του οποίου το όνομα όμως δεν αναφέρει στο σχετικό δελτίο τύπου. Αυτό όμως που είναι σημαντικό, είναι ότι ο εν λόγω κατασκευαστής οχημάτων έχει ήδη υπογράψει συμφωνία με την TRW ώστε οι αερόσακοι αυτοί να διατεθούν σε οχήματα παραγωγής! Πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα αργήσουμε να τους δούμε σε νέα μοντέλα.autotriti