Τραγική κατάληξη είχε το κυριακάτικο μπάνιο για ένα 12χρονο αγόρι που μαζί με τους γονείς του και τον μεγαλύτερο αδελφό του πήγαν το απόγευμα να κολυμπήσουν στην οργανωμένη παραλία του Μυρωδάτου Ξάνθης.
Σύμφωνα με πληροφορίες μαρτύρων, το αγόρι, ενώ κολυμπούσε, διαπίστωσε αδυναμία να συνεχίσει, ζητώντας βοήθεια. Αμέσως έσπευσαν από την ακτή ο πατέρας του και ο μεγαλύτερος κατά δυο χρόνια αδελφός του, οι οποίοι προφανώς λόγω και του κύματος που υπήρχε στην θαλάσσια περιοχή στάθηκε αδύνατον να τον προσεγγίσουν για να προσφέρουν βοήθεια.
Εκείνη τη στιγμή έφθασε και ο ναυαγοσώστης της παραλίας που με τη βοήθεια άλλων λουόμενων κατάφεραν να βγάλουν στην ακτή τον πατέρα και τον μεγαλύτερο γιο. Δυστυχώς, δεν κατάφεραν να εντοπίσουν στη θάλασσα τον 12χρονο, ο οποίος είχε χαθεί από το οπτικό τους πεδίο και αγνοείτο για ώρα.
Στον εντοπισμό και τη διάσωση του αγοριού συμμετείχαν και άνδρες του Λιμενικού, που έσπευσαν επίσης στην παραλία. Όταν ο μικρός ανασύρθηκε, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης όπου δυστυχώς διαπιστώθηκε ο θάνατός του. 
Αυτόπτες μάρτυρες εικάζουν ότι κάποιο θαλάσσιο ρεύμα σε συνδυασμό με το κύμα που είχε η θάλασσα είχαν ως αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο το άτυχο αγόρι, που δεν κατάφερε να βρεθεί σε χαμηλότερα βάθη, ώστε να πατήσει και να βγει στην ακτή.
Έρευνα για να εξακριβωθούν τ’ ακριβή αίτια πνιγμού του 12χρονου διενεργεί το Λιμεναρχείο Πόρτο Λάγους.
newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook