O Πολωνός υπουργός Εξωτερικών φαίνεται πως πιστεύει ότι η συμμαχία της χώρας του με τις ΗΠΑ δεν αξίζει τίποτα, αφού σε μία ιδιαίτερα αποκαλυπτική δήλωσή του, ο Radoslaw Sikorski παρομοιάζει τις σχέσεις μεταξύ των δυο χωρών με τη… σεξουαλική σχέση δύο εραστών και συγκεκριμένα με το στοματικό σεξ!
Κι όμως, σύμφωνα με το πολωνικό περιοδικό «Wprost», σε συνομιλία που είχε ο Sikorski με τον Jacek Rostowski, βουλευτή και πρώην υπουργό, ο Πολωνός ΥΠΕΞ ακούγεται να λέει ότι η Πολωνία προσφέρει… στοματικό σεξ στις ΗΠΑ και εκείνες δεν δίνουν τίποτε σε αντάλλαγμα!
Το δημοσίευμα το οποίο έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις είδε το «φως» της δημοσιότητας την Κυριακή, ενώ το περιοδικό υποσχέθηκε να δημοσιεύσει και άλλους «πικάντικους» διαλόγους από τη συζήτηση των δύο αντρών.
Σύμφωνα με το «Wprost» -το οποίο δεν έχει αποκαλύψει πώς περιήλθε στην κατοχή του το ηχογραφημένο υλικό- ο Sikorski είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικός όσον αφορά στην εξάρτηση της χώρας του -τον πιο «πιστό» σύμμαχό των ΗΠΑ στην ανατολική Ευρώπη- από την αμερικανική προστασία.
«Η συνεργασία ΗΠΑ – Πολωνίας δεν αξίζει τίποτα. Είναι μάλιστα ζημιογόνα γιατί δημιουργεί μία αίσθηση ασφάλειας στην Πολωνία», φέρεται να είπε ο Sikorski, προσθέτοντας: «Είναι βλακείες. Θα συγκρουστούμε με τους Ρώσους και τους Γερμανούς και μετά θα λέμε και ότι όλα είναι καλά, επειδή προσφέραμε στοματικό σεξ στην Αμερική. Μεγάλα κορόιδα».
Στην ηχογραφημένη συζήτηση που φέρεται να έχει διαρρεύσει, ο Πολωνός ΥΠΕΞ ρίχνει, πάντως, το φταίξιμο στη φύση των σχέσεων ανάμεσα στη Βαρσοβία και την Ουάσινγκτον, όσον αφορά στη νοοτροπία που έχει σήμερα η Πολωνία.
«Το πρόβλημα στην Πολωνία είναι ότι έχουμε ιδιαίτερα χαμηλή αυτοπεποίθηση και ρηχή υπερηφάνεια», αναφέρει ο υπουργός.
Πάντως, παρά τις έντονες αντιδράσεις που έχουν προκληθεί έπειτα από τη δημοσίευση του «καυτού» διαλόγου, η πολωνική κυβέρνηση αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο, ωστόσο, δεν αμφισβήτησε την αυθεντικότητα των ντοκουμέντων που διέρρευσαν…
protothema.gr/Russia Today

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook