Ανακοίνωση της Κομματικής Οργάνωσης Μεσαράς του ΚΚΕ με αφορμή την διάκριση του Παραολυμπιονίκη Μανώλη Σταφανουδάκη:

\”Η Κ.Ο. ΜΕΣΑΡΑΣ του ΚΚΕ συγχαίρει τον συντοπίτη μας Ολυμπιονίκη , Μανώλη Στεφανουδάκη , για τη σημαντική διάκριση που κατέκτησε στην Τυνησία (χρυσό μετάλλιο στον ακοντισμό και ασημένιο στη σφαίρα).

Η επιτυχία του είναι ένας πραγματικός άθλος για τους έλληνες αθλητές και ειδικότερα για τους αθλητές ΑΜΕΑ, που μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες, με ελάχιστους χώρους άθλησης και προπόνησης, καταβάλλουν σημαντικές προσπάθειες.

Σήμερα, και μετά τις δυσάρεστες εξελίξεις για τα λαϊκά στρώματα που επιφέρουν τα μέτρα και η γενικότερη πολιτική της κυβέρνησης, της τρόικα και της ΕΕ, ο ειδικός αθλητισμός κινδυνεύει να μαραζώσει και να υπάρχει μόνο στα λόγια.

Σε αυτόν τον ευαίσθητο τομέα εκφράζεται με μεγαλύτερη σφοδρότητα η γενικότερη πολιτική της κυβέρνησης για τον αθλητισμό που τον μετατρέπουν από καθολικό δικαίωμα σε εμπόρευμα.

Ο αθλητισμός παραδίνεται στα ιδιωτικά συμφέροντα, έχει ανοίξει ο δρόμος για χορηγούς, ενώ η άθληση και η Φυσική Αγωγή μετατρέπεται σε ακριβή πολυτέλεια. Την ίδια ώρα, τα ειδικά σχολεία κλείνουν το ένα με το άλλο, τα επιδόματα και οι συντάξεις των ΑΜΕΑ πετσοκόβονται ή εξαφανίζονται.

Ενώ μια σειρά από αθλητικές ολυμπιακές εγκαταστάσεις παραμένουν εγκαταλειμμένες ή άλλες χαρίζονται στους επιχειρηματίες, ο μαζικός αθλητισμός των ατόμων με αναπηρία το μόνο που βιώνει είναι η απαξίωση από το κράτος.

Η κατάσταση στα σωματεία και τους αθλητές με αναπηρία είναι ζοφερή και συνεχώς επιδεινώνεται, με αποτέλεσμα πολλά σωματεία να υπολειτουργούν ή να βρίσκονται ένα βήμα πριν το λουκέτο.

Σ\’ αυτό συντελεί και η χρηματοδότησή τους με ψίχουλα τα τελευταία χρόνια, καθώς δεν τους καταβλήθηκε η επιχορήγηση του 2008, ενώ στη συνέχεια δινόταν ένα έναντι της ετήσιας χρηματοδότησης, που ουσιαστικά ήταν στο 20% αυτής, ενώ πέρυσι υπήρξε αδικαιολόγητο κόψιμο ακόμα 200 χιλιάδων ευρώ από το εγκεκριμένο κονδύλι.

Βέβαια, όπως και μετά τους Παραολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου, έτσι και τώρα δε θα λείψουν οι μεγαλοστομίες από αρμόδιους τοπικούς και κυβερνητικούς παράγοντες οι οποίοι αντί για λύση στα προβλήματα, αρκούνται σε …κατανόηση, ευχολόγια κι ανέξοδες υποσχέσεις, που φυσικά δεν πραγματοποιούνται.

Μπορεί να αναλογιστεί κανείς μόνο την κατάσταση που επικρατεί στην ειδική αγωγή στην περιοχή μας, στις υποδομές υγείας, πρόνοιας και αθλητισμού.

Το ΚΚΕ τονίζει πως ο αγώνας των αθλητών ΑΜΕΑ θα πρέπει να σηματοδοτήσει την αντίδραση στα αντιλαϊκά μέτρα που εφαρμόζονται και σε αυτόν το χώρο και εκφράζει τη συμπαράσταση και τη στήριξή του στην πάλη των ΑΜΕΑ ενάντια στην πολιτική που τους περιθωριοποιεί.

Παράλληλα τονίζει ότι ο αγώνας των ατόμων με αναπηρίες, των χρονίως πασχόντων και των οικογενειών τους, των αθλητών, των εργαζομένων και των επιστημόνων στο χώρο, θα ολοκληρώνεται αν συναντηθεί με το συνολικό αγώνα της εργατικής τάξης και των συμμάχων της για την λαϊκή εξουσία και τη λαϊκή οικονομία.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook