Με ανακοίνωση τους οι Τομεακές Οργανώσεις ΑΕΙ και ΤΕΙ Ηρακλείου της ΚΝΕ καταγγέλλουν τη Διοίκηση του ΤΕΙ Ηρακλείου για παρεμπόδιση εκδήλωσης στο χώρο του ΤΕΙ στα πλαίσια του 40ου φεστιβάλ της ΚΝΕ.

Στην ανακοίνωση αναλυτικά αναφέρεται:

"Οι Τομεακές Οργανώσεις ΑΕΙ και ΤΕΙ Ηρακλείου της ΚΝΕ καταγγέλλουν την προσπάθεια της Διοίκηση του ΤΕΙ Ηρακλείου, να παρεμποδίσει την προφεστιβαλική εκδήλωση, που είχαν προγραμματίσει στα πλαίσια του 40ου φεστιβάλ της ΚΝΕ, και που αυτές τις μέρες, μέχρι και τον Σεπτέμβρη, θα ταξιδεύει απ' άκρη σ' άκρη σε όλη την Ελλάδα.

Η πρωτοβουλία αυτή της ΚΝΕ, να γίνει η εκδήλωση στον χώρο των εστιών του ΤΕΙ Ηρακλείου, φαίνεται πως δεν άρεσε στον πρόεδρο του ΤΕΙ, Ε. Καπετανάκη και στον υπεύθυνο μέριμνας του ΤΕΙ, γιατί τα μηνύματα που στέλνει μια τέτοια εκδήλωση έρχονται σε αντίθεση με όσα υπηρετούν οι συγκεκριμένοι.

Τα εμπόδια που προσπάθησαν να βάλουν τόσο τις προηγούμενες μέρες, με την άρνηση για παραχώρηση άδειας για τη διεξαγωγή της προφεστιβαλικής εκδήλωσης στον χώρο, όσο και την μέρα της εκδήλωσης , ζητώντας, μέσω της εταιρίας security, ονόματα σπουδαστών, κόβοντας το ρεύμα στον χώρο της εκδήλωσης, δεν στάθηκαν ικανά να ματαιώσουν τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις.

Οι ενέργειες αυτές έρχονται σαν συνέχεια της ποινικοποίησης των αγώνων των εστιακών φοιτητών, οι οποίοι το προηγούμενο διάστημα διεκδίκησαν να μην πεταχτούν έξω από τις εστίες το καλοκαίρι καθώς και να μην πληρώνουν ενοίκιο, αντιμετωπίζοντας και πάλι τις απειλές του Προέδρου.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία και αγκαλιάστηκαν από τους σπουδαστές των ΤΕΙ και των ΑΕΙ, οικότροφους των εστιών και μη, τραγουδώντας ακόμα πιο δυνατά και ακυρώνοντας στην πράξη την προσπάθεια παρεμπόδισης της δράσης της ΚΝΕ.

Διαμηνύουμε σε όλους τους σπουδαστές ότι η ΚΝΕ θα είναι στην πρώτη γραμμή των αγώνων, στην προσπάθεια αναχαίτισης της αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζεται στα Ιδρύματα και στη συγκέντρωση δυνάμεων για μία παιδεία που θα είναι στην υπηρεσία του λαού και της εξουσίας του.

Θα πρωτοστατήσει στην ανασύνταξη του φοιτητικού-σπουδαστικού κινήματος, στον πρωτοπόρο ρόλο της στην υπεράσπιση των συμφερόντων των παιδιών της λαϊκής οικογένειας.

Θα δώσει όλες της τις δυνάμεις ώστε το σύνθημα του 40ου φεστιβάλ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ «Για να φτιάξουμε έναν κόσμο στο μπόι των ονείρων στο μπόι των ανθρώπων, συνεχίζουμε», να φτάσει παντού, να είναι πηγή έμπνευσης για χιλιάδες νέους ώστε να μπουν αποφασιστικά στον αγώνα, να έχουν τη δική τους συμβολή στην οικοδόμηση μίας πλατιάς Λαϊκής Συμμαχίας."