Μια συνηθισμένη επίσκεψη στον οδοντίατρο για να βγάλει τους φρονιμίτες του απέβη μοιραία για τον 18χρονο Benjamin LaMontagne από το Long Island, ο οποίος δύο ημέρες αργότερα «κατέληξε» στην αγκαλιά της μητέρας του, αφού είχε προσβληθεί από μία σπάνια ασθένεια που «κατέφαγε» την σάρκα του!

Η ασθένεια του «τρώει» την σάρκα και η επιστημονική της ονομασία είναι «νεκρωτική απονευρωσίτιδα» οφείλεται σε ένα βακτήριο που προσβάλει τους μυς, το λίπος και τους ιστούς του δέρματος, του ασθενούς και, όπως δήλωσε ο γιατρός John Molinari, που εκπροσωπεί την Ένωση Οδοντιάτρων στις ΗΠΑ, πρόκειται για μια πολύ σπάνια ασθένεια που συνήθως εμφανίζεται στις χειρουργικές επεμβάσεις του στόματος και οι οδοντίατροι λαμβάνουν όλα τα μέτρα για να μην εκδηλωθεί η ασθένεια.

Η ασθένεια αναπτύσσεται όταν τα βακτήρια εισέρχονται στο σώμα μέσα από μια μικρή τομή και καθώς πολλαπλασιάζονται απελευθερώνουν τοξίνες που «σκοτώνουν» τον ιστό του δέρματος και διακόπτουν την ροή του αίματος στην περιοχή που προσβάλλουν. Τα συμπτώματα της ασθένειας περιλαμβάνουν μικρά κόκκινα εξογκώματα, πρήξιμο της περιοχής, εφίδρωση, ρίγη και ναυτία.

Στους ασθενείς δίνονται συνήθως ισχυρά αντιβιοτικά και ορισμένες φορές οι γιατροί προχωρούν και σε χειρουργική επέμβαση για να απομακρύνουν τους νεκρούς ιστούς, ενώ, όταν η ασθένεια προσβάλλει τα άκρα μπορεί ακόμα και να καταστεί αναγκαίος ο ακρωτηριασμός, για να σωθεί ο ασθενής.

Ο πατέρας και οι φίλοι του 18χρονου που ασχολείτο με την μουσική δήλωσαν ότι επρόκειτο για έναν νέο με ελεύθερο και ανεξάρτητο πνεύμα που έκανε πάντα το δικό του, θα μπορούσε ακόμα και να πηδήξει επάνω σε ένα τραίνο, αν το αποφάσιζε!

nocomments.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook