Νέος κύκλος συλλήψεων στην υπόθεση του ελληνοτουρκικού καρτέλ αναμένεται να ανοίξει μέσα στις επόμενες ώρες. Οι αξιωματικοί του Λιμενικού, ερευνούν το ιδιοκτησιακό καθεστώς του δεξαμενόπλοιου «Noor 1» και τους ανθρώπους που εμπλέκονται στις ναυλώσεις προκειμένου να κληθούν να δώσουν εξηγήσεις και να αποσαφηνιστεί αν έχουν σχέση με την πολύκροτη υπόθεση.

Μέχρι στιγμής έχει συλληφθεί μόνο η 52χρονη εκπρόσωπος της πλοιοκτήτριας εταιρείας και όπως λένε καλά πληροφορημένες πηγές πρόσωπο – κλειδί θεωρείται ο συνομήλικος σύζυγος της.

Οι πληροφορίες λένε ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος που παρουσιάζεται ως εφοπλιστής και έλκει την καταγωγή του από νησί του Αργοσαρωνικού, φέρεται να έχει σχέση με τον 40χρονο εφοπλιστή, Μάκη Γιαννουσάκη, εχώ εξετάζεται το ενδεχόμενο να εμπλέκονται στην υπόθεση τέσσερα ακόμη άτομα από το λεγόμενο ναυτιλιακό χώρο.

Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, έχουν προκύψει τα εξής:

• Το δεξαμενόπλοιο «Noor 1» φέρει σημαία Τόνγκο, είναι ηλικίας 50 ετών και από τη συγκεκριμένη εταιρεία αγοράστηκε το 2012.
• Τον Απρίλιο, βρισκόταν στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και συγκεκριμένα στο λιμάνι Σάρζα και στις αρχές Μαϊου σήκωσε άγκυρα και εκτιμάται ότι ανοικτά του Πακιστάν φορτώθηκαν εν πλω οι δύο και πλέον τόνοι ηρωίνης.
• Αρχές Ιουνίου και ειδικότερα το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, το δεξαμενόπλοιο έφθασε στην Ελευσίνα, ο καπετάνιος -άγνωστο αν είναι αληθές ή πρόσχημα- δήλωσε βλάβη στο τιμόνι και περίμενε να κάνει επισκευή.
• Από εκεί τμηματικά άρχισε να ξεφορτώνεται η ηρωίνη και να μεταφέρεται στο Κορωπί στην πρώτη αποθήκη, στο παλιό ορνιθοτροφείο στη θέση Λαμπρικά αλλα και στη βίλα του εμπόρου διαμαντιών στη Φιλοθέη.
• Η ηρωίνη αφού κοβόταν σε μικρότερες ποσότητες, στη συνέχεια έμπαινε σε τσουβάλια πακιστανικού ρυζιού τα οποία θα ταξίδευαν στην Ευρώπη.

Η υπόθεση θεωρείται από τις σημαντικότερες που έχουν βγει τα τελευταία χρόνια και εκτιμάται ότι αν δεν κατάφερναν οι αρχές να βάλουν στο χέρι το καρτέλ, η Ελλάδα θα μετατρεπόταν σε διαμετακομιστικό κέντρο ηρωίνης από το Ιράν και το Αφγανιστάν σε όλη την Ευρώπη.

Αύριο, αναμένεται να μεταβούν στον εισαγγελέα Πειραιά οι επτά απο τους δεκατέσσερις συλληφθέντες ενώ οι υπόλοιποι θα οδηγηθούν την Τετάρτη.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook