Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου με ανώτερα στελέχη του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης υπό την παρουσία του γενικού γραμματέα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Μόσχου Κορασίδη για το θέμα της εξάπλωσης της νόσου του καταρροϊκού πυρετού.

Με ταχύτατους ρυθμούς φαίνεται να εξαπλώνεται ο καταρροϊκός πυρετός μιας και δεκάδες κοπάδια μηρυκαστικών έχουν μολυνθεί μέχρι στιγμής σε όλη την περιφέρεια Πελοποννήσου -εκτιμάται ότι περίπου 90 κοπάδια έχουν προσβληθεί από τον πυρετό.

Μάλιστα σε προηγούμενη σύσκεψη που είχε πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 20 Ιουνίου οι κτηνοτρόφοι εξέφρασαν την αγωνία τους για την αντιμετώπιση του προβλήματος και ζήτησαν άμεσα να τους χορηγηθούν φάρμακα και να ενισχυθούν από το κράτος με ζωοτροφές, καθώς δεν επιτρέπεται η μετακίνηση των ζώων και οι ίδιοι δεν αντέχουν να ανταποκριθούν οικονομικά.

Ερώτηση προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κατέθεσαν τη Δευτέρα οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, Διαμάντω Μανωλάκου και Νίκος Μωραΐτης, απαιτώντας τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στην κτηνοτροφία στους Νομούς Λακωνίας – Αρκαδίας – Μεσσηνίας από τον καταρροϊκό πυρετό.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook