Στο Τουρνουά Ποδοσφαίρου που διοργανώνει το ΚΕΘΕΑ, την Πέμπτη 26 Ιουνίου, στις 19:00 στο Γήπεδο του ΟΦΗ, θα συμμετέχει η Λαϊκή Συσπείρωση, στηρίζοντας τις δράσεις κατά των ναρκωτικών.

Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

\”Η Λαϊκή Συσπείρωση με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας κατά των Ναρκωτικών ενώνει τη φωνή της με όλους εκείνους που λένε όχι στις εξαρτήσεις, όχι στα ναρκωτικά, όχι στη διάκριση μαλακών και σκληρών, που θέλουν να φτιάξουν έναν καλύτερο κόσμο, με όλους εκείνους που αγωνίζονται και πιστεύουν ότι η πραγματική ζωή αξίζει περισσότερο από κάθε ψευδαίσθηση.

Τη στιγμή που η χρήση των ναρκωτικών εξαπλώνεται ως τρόπος διαφυγής από τα ασφυκτικά αδιέξοδα που φέρνει η παρατεταμένη κρίση, η σύγχρονη καπιταλιστική ζούγκλα τη στιγμή που οι ανάγκες για πρόληψη – θεραπεία – επανένταξη πολλαπλασιάζονται, την ίδια στιγμή η πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης υπονομεύει τα «στεγνά» θεραπευτικά προγράμματα :

• Οι υπάρχουσες δομές Πρόληψης – Στεγνών Προγραμμάτων – Κοινωνικής επανένταξης να υποχρηματοδοτούνται και να οδηγούνται σε διάλυση, με την Πρόληψη και την Απεξάρτηση να παραδίδονται στις ΜΚΟ και τα επιχειρηματικά συμφέροντα.

• Την πριμοδότηση της άνευ όρων και προϋποθέσεων “υποκατάσταση” μέσα από το σύστημα Υγείας, με προγράμματα χαμηλών προδιαγραφών, συντηρώντας στην ουσία την εξάρτηση.

• Στο να συρθεί στην ανεργία εκατοντάδες επιστημονικό και άλλο υποστηριχτικό προσωπικό.
Η «Λαϊκή Συσπέρωση» στηρίζει το έργο του ΚΕΘΕΑ και την απόφαση των εξαρτημένων ατόμων να δώσουν την μάχη για να ξεπεράσουν αδιέξοδα και προσωπικές αδυναμίες.

Οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης, έχουν προτείνει αλλεπάληλες φορές την πρόσληψη εργαζόμενων στο δήμο από τους απόφοιτους του στεγνού προγράμματος του ΚΕΘΕΑ, συμβάλλοντας έτσι στην επανένταξη τους στην κοινωνία με ομαλό τρόπο γνωρίζοντας ότι η ανεργία, η φτώχια και η περιθωριοποίηση είναι παράγοντες που στρέφουν ένα νέο άνθρωπο, επιρεπή χαρακτήρα πίσω στον κόσμο των ναρκωτικών.

Παρ\’ όλα αυτά, οι δημοτικές αρχές έχουν γυρίσει την πλάτη στη στήριξη των στεγνών προγραμμάτων και ιδίως στη στήριξη στα άτομα που είναι έτοιμα για την επανένταξή τους.

Καλούμε τους νέους να παλέψουν ενάντια στη ναρκοκουλτούρα, να δουν όχι τον «όμορφο» και πλασματικό κόσμο των ναρκωτικών, αλλά τον αληθινό κόσμο και να αγωνιστούν για να τον αλλάξουν.

Καλούμε όλους τους μαζικούς φορείς που έχουν άμεση επαφή με τα παιδιά και τους νέους (Συλλόγους γονέων, εκπαιδευτικών, μαθητικά συμβούλια, Αθλητικούς και Πολιτιστικούς συλλόγους κ.λπ.) σε κοινή δράση. Να προχωρήσουν σε πολύμορφες εκδηλώσεις και παρεμβάσεις με γενικό και τοπικό πλαίσιο διεκδίκησης προς κάθε αρμόδια αρχή.

Το σύνθημα \”μπορείς αλλά όχι μόνος σου\” δείχνει τη διέξοδο και την πραγματική αλληλεγγύη που πρέπει να αναπτύσσεται ανάμεσα στα θύματα των εξαρτήσεων και την πάλη του λαϊκού κινήματος.

Δε φτάνει η πάλη για τη ζωή. Χρειάζεται να αλλάξουμε και αυτόν τον κόσμο της σήψης και της διαφθοράς\”.

Δεν επιτρέπεται καμιά μοιρολατρία και κανένας εφησυχασμός όταν πρόκειται για το μέλλον, για τη ζωή των νέων.

Θεωρώντας τον αθλητισμό ένα από τα μεγάλα όπλα στον πόλεμο κατά των ναρκωτικών, οι εκλεγμένοι με τη «Λαϊκή Συσπέρωση» ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του ΚΕΘΕΑ, θα συμμετάσχουν στο Τουρνουά Ποδοσφαίρου που διοργανώνει, την Πέμπτη 26/06/2014 ώρα 19:00 στο Γήπεδο ΟΦΗ (ΓΕΝΤΙ ΚΟΥΛΕ).\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook